Innen nézitek

Utolsó kommentek

Címkék

404 (3) abevjava (2) adatkezelés (3) adatvédelem (9) adobe (3) adóbevallás (3) adónaptár (2) adsense (2) adwords (2) analytics (2) Android (5) antivírus (2) apeh (6) apple (4) Apple (9) azonosítás (2) Baja Ferenc (12) bak (3) bank (5) bankkártya (2) banner (3) befektetés (3) broadcast (2) bug (2) bulvár (2) cib (2) CIB (3) citromail (2) csalás (2) CT (2) digitális (2) direkt marketing (5) DK (2) dm (3) DNS (3) domain (7) Dr Dedinszky Ferenc (2) e-kormányzat (6) eDM (4) edm (3) eGov (2) ekormányzat (2) Elektronikus Ügyintézés (2) email (6) emeltdíjas (2) error (3) Észak-Korea (2) évértékelő (8) évértékelő beszéd (2) Facebook (10) facebook (2) felhő (2) FIDESZ (2) firewall (2) fogyasztóvédelem (2) forgalom (2) forráskód (2) framework (2) freemail (3) giro (2) gmail (9) Goldenblog (2) google (18) Google (6) Google Adsense (2) Google Apps (3) Google Maps (2) Google Plus (2) gov.hu (2) Gyurcsány (2) hack (2) hacker (5) háttérkép (2) hellókarácsony (2) hiba (3) hírek (2) hírlevél (4) hitel (2) hitelkártya (3) html (2) IBM (3) Indapass (2) Index (2) informatikus (2) ingyenes (3) internet (5) iOS (3) ipad (5) iPad (3) iphone (2) iPhone (7) iPhone5 (2) iPhone 5 (2) iPhone hamisítvány (2) iszt (3) itbn (2) iTunes (3) jailbreak (2) java (2) jelszó (4) kamat (2) karbantartás (2) kereső (2) KIES (2) kocka (3) kód (2) kontár (2) Kopint-Datorg (3) kormányzati (2) kormányzati portál (13) közmű (2) központi rendszer (3) kr (3) leiratkozás (3) LinkedIn (2) logo (2) mac (3) magyarország (2) magyarország.hu (13) magyarorszag.hu (11) Magyar Nemzet (2) mailbox (5) marketing (7) marketingcommando (2) MÁV (2) medián (3) médiatörvény (2) Microsoft (3) microsoft (6) mobil (2) mobilnet (2) NAV (3) nCore (3) ndk (2) Nemzeti Digitális Közmű (5) Nyitrai Zsolt (2) offline spam (4) okostelefon (2) online marketing (3) online marketing tanácsadó (2) Oracle (2) Orbán Viktor (8) pályázat (2) pannon (2) pdf (2) pénz (2) php (2) portál (3) programozó (2) regisztráció (2) reklám (11) RIP (7) router (2) rss (2) rtl klub (2) sablon (4) Samsung (3) security (2) site builder (2) skin (2) SMS (4) sms (8) spam (19) Steve Jobs (3) stressz teszt (2) sün (2) symfony (2) szaunaparaszt (2) szavazás (2) szélessáv (2) személyes adatok (3) szerencsejáték (2) szerverfarm (2) szófelhő (11) támogatás (2) tartalomszolgáltatás (2) telenor (3) telepítés (2) template (2) teszt (2) theme (2) The New iPhone (2) torrent (5) tűzfal (5) tv2 (4) twitter (2) Twitter (2) Ügyfélkapu (3) ügyfélkapu (30) ügyfélkapu2 (2) unsubscribe (3) url rövidítő (2) válságkommunikáció (2) vers (2) vicc (6) vista (2) warez (2) webaudit (4) webdesign (2) webshop (2) wifi (2) wireless (2) wordle (4) Wordle (3) Wordpress (2) wordpress (2) yii (2) Youtube (4) zend (2) Címkefelhő

Verejtékes Vista telepítés

Címkék: microsoft sql vista telepítés tűzfal ms windowsupdate

2009.07.06. 18:00 Éjszakai őrség


Teljesen jogtiszta anyagokkal, minden támogatással rendelkezve álltam neki egy Vista Home Premium és egy MS Office telepítésének, majd az update elvégzéséhez. Mindehhez társult még egy olyan széles internetes sáv, hogy netovább. Semmi fennakadás nem történt, mégis több, mint 8 óráig tartott, mire minden működésbe lépett.:(

OEM Vista-ról beszélek, ami a gép bekapcsolása után el is kezdett feltekeredni a gépre. Egy pont után kérdezte, van-e internet, stb. Persze, hogy van, de nem tudtam igénybe venni. Hiába volt meg a WEP kulcs, nem lehetett odaadni a gépnek, hogy azzal jöjjön fel a netre, a WEP-et hiába kapcsoltam volna ki, a telepítendő gép nem adta ki magából a MAC address-ét, a hálózatot pedig nem lehetett védelem nélkül hagyni, úgyhogy muszáj volt az alapértelmezéssel feltenni mindent. Sebaj, majd a Windowsupdate... (Persze közben még egy Office is felugrott, hálistennek már restartok nélkül. Csak alapbeállításokat kértem, ez még fontos lesz később.)

Szóval áll az alaprendszer, működik minden, zúz végre a net is, akkor menjünk el a frissítésekért. Először azt hittem, lefagyott a processz, percekig 0% és 0.0 MByte letöltésnél állt a cucc. Aha, ekkor szedte össze, hogy mi van a gépen és mikre nézzen javítanivalót. Első körben a frissítés 41%-nál lerohadt, össz-vissz "csak" 300 MByte-ot szedett le, a processz megállítása ettől függetlenül rendben megtörtént, sőt, az update le is telepítette a sikeresen megszerzett csomagokat. Restart, közben persze jön a képernyő, hogy restart közben ki ne kapcsoljam a gépet, mert még busy van, aztán megtörténik a restart, boot közben is be-benyomul a telepítő, de újból működő rendszerem van. Na, ezt ugyan gyorsan elmondtam, de már ez is vagy 2 óráig tartott. Nosza, ugorjunk neki mégegyszer, hajrá Windowsupdate. Már nem rémíszt a percekig malmozó ablak a sok nullával, egyszer csak elkezdődik megint a letöltés. Most végére is ér, és közli, hogy 460 Mbyte-nyi letöltendő infó van, .NET, stb. cuccok. Hát akkó... Uccu! Minden letöltődik - ez sem ment azért olyan nagyon gyorsan - és elkezdődött a 37 db csomag telepítése. Nos, a tűzfal harmadik riasztása után feladtam, hogy éjfél előtt ágyba kerülök, de eltökéltem, hogy most már megnézem, mi lesz az eljárás vége. Komoly küzdelem és folyamatos odafigyelés kellett ahhoz, hogy rábírjam a rendszert az aktualizálódásra. A tűzfal ki nem kapcsolását néhány - egyébként szokásos mennyiségű - hívatlan látogató igazolta, az idő is szépen előrehaladt, már 7 óra időtartam körül járunk, és még minden működni látszott.

Utolsó ellenőrzésként átfutottam a telepített frissítések listáját, és ezután mindjárt el is kezdtem a neten online kardboltok után nyomozni, akik üstöllést kiszállítják a cuccot valami gyorsfutárral, harakiri végett. Ki tudja, ki és mikor határozta meg az update rendszernek, de az idő előrehaladtával sikerült a gépre ugrania egy MS SQL szervernek is. Nem kamu, egy jó nagy kalap csomagot kellett még leszednem ahhoz, hogy kábé csak annyit kapjak, mint amit terveztem. Szóval már fél 4-kor le is feküdtem. Kár, hogy egy PDA-t nem vittem magammal az ágyba... Teletwitterezhettem volna a legcifrább székely káromkodásaimmal a netet. Mordézomadta!

*A bejegyzés korábban megjelent a Kockablog-ban.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eo.blog.hu/api/trackback/id/tr754726318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása