Innen nézitek

Utolsó kommentek

Címkék

404 (3) abevjava (2) adatkezelés (3) adatvédelem (9) adobe (3) adóbevallás (3) adónaptár (2) adsense (2) adwords (2) analytics (2) Android (5) antivírus (2) apeh (6) Apple (9) apple (4) azonosítás (2) Baja Ferenc (12) bak (3) bank (5) bankkártya (2) banner (3) befektetés (3) broadcast (2) bug (2) bulvár (2) cib (2) CIB (3) citromail (2) csalás (2) CT (2) digitális (2) direkt marketing (5) DK (2) dm (3) DNS (3) domain (7) Dr Dedinszky Ferenc (2) e-kormányzat (6) eDM (4) edm (3) eGov (2) ekormányzat (2) Elektronikus Ügyintézés (2) email (6) emeltdíjas (2) error (3) Észak-Korea (2) évértékelő (8) évértékelő beszéd (2) facebook (2) Facebook (10) felhő (2) FIDESZ (2) firewall (2) fogyasztóvédelem (2) forgalom (2) forráskód (2) framework (2) freemail (3) giro (2) gmail (9) Goldenblog (2) google (18) Google (6) Google Adsense (2) Google Apps (3) Google Maps (2) Google Plus (2) gov.hu (2) Gyurcsány (2) hack (2) hacker (5) háttérkép (2) hellókarácsony (2) hiba (3) hírek (2) hírlevél (4) hitel (2) hitelkártya (3) html (2) IBM (3) Indapass (2) Index (2) informatikus (2) ingyenes (3) internet (5) iOS (3) ipad (5) iPad (3) iphone (2) iPhone (7) iPhone5 (2) iPhone 5 (2) iPhone hamisítvány (2) iszt (3) itbn (2) iTunes (3) jailbreak (2) java (2) jelszó (4) kamat (2) karbantartás (2) kereső (2) KIES (2) kocka (3) kód (2) kontár (2) Kopint-Datorg (3) kormányzati (2) kormányzati portál (13) közmű (2) központi rendszer (3) kr (3) leiratkozás (3) LinkedIn (2) logo (2) mac (3) magyarország (2) magyarország.hu (13) magyarorszag.hu (11) Magyar Nemzet (2) mailbox (5) marketing (7) marketingcommando (2) MÁV (2) medián (3) médiatörvény (2) Microsoft (3) microsoft (6) mobil (2) mobilnet (2) NAV (3) nCore (3) ndk (2) Nemzeti Digitális Közmű (5) Nyitrai Zsolt (2) offline spam (4) okostelefon (2) online marketing (3) online marketing tanácsadó (2) Oracle (2) Orbán Viktor (8) pályázat (2) pannon (2) pdf (2) pénz (2) php (2) portál (3) programozó (2) regisztráció (2) reklám (11) RIP (7) router (2) rss (2) rtl klub (2) sablon (4) Samsung (3) security (2) site builder (2) skin (2) SMS (4) sms (8) spam (19) Steve Jobs (3) stressz teszt (2) sün (2) symfony (2) szaunaparaszt (2) szavazás (2) szélessáv (2) személyes adatok (3) szerencsejáték (2) szerverfarm (2) szófelhő (11) támogatás (2) tartalomszolgáltatás (2) telenor (3) telepítés (2) template (2) teszt (2) theme (2) The New iPhone (2) torrent (5) tűzfal (5) tv2 (4) twitter (2) Twitter (2) Ügyfélkapu (3) ügyfélkapu (30) ügyfélkapu2 (2) unsubscribe (3) url rövidítő (2) válságkommunikáció (2) vers (2) vicc (6) vista (2) warez (2) webaudit (4) webdesign (2) webshop (2) wifi (2) wireless (2) Wordle (3) wordle (4) wordpress (2) Wordpress (2) yii (2) Youtube (4) zend (2) Címkefelhő

Webkontárok

Címkék: spam webshop adwords webdesign kontár edm

2012.07.13. 08:13 Éjszakai őrség


Zavarosban halásznak marketingesek és értékesítők a webes piacon. Sokan. És hígul a felhozatal. Ráadásul egyre kifinomultabb eszközökkel cserkészik be a kuncsaftokat.

Esetemben online hirdetésekre felfigyelve kerültem olyan helyzetekbe, hogy ki kellett hátrálni a kooperációból, felfedezve a dilettanizmust, a talmi referenciákat. Álljon itt pár sztori, akár okulásul.

Az Adwords guru

Vonzó Adwords hirdetésen akadt meg a szemem, hm, _csak_ meg kellene nézni, pont azt ajánlják, amit én szeretnék, garanciával. Email oda-vissza-oda-vissza... Adwords kampány menedzselésében kértünk segítséget és úgy tűnt, meg is találtuk a megfelelő tanácsadót. Referencia erdők a honlapon (első hiba: végig kellett volna kattintgatni), megfelelően hosszú lapra szerkesztett bullshit marketing szöveg, nade ennyit csak kibírunk, lássuk.

Kéretik 100 USD helyett - AKCIÓÓÓ! - most csak 10.000 Forintot fizetni egy akármilyen számlára és cserébe megkapom az Adwords accountomat, feltöltve. Határozzam meg a kulcsszavakat, amire hirdetni akarok, és ezért 15-16 napig biztosan fug futni a hirdetésem, ha napi 2.000 Ft-os limitre állítom be.

Izééé... Azt szoktuk meg, hogy írunk egy szerződést, meghatározzuk benne a feladatot, a teljesítés mikéntjét, kiadjuk a teljesítés igazolását, kapunk számlát, majd azt kifizetjük. Kezdjük el ezeket a dolgokat, és eképp haladjunk.

Miért, nem bíznak a szolgáltatásban? Akkor előre feltöltjük az accountot, hogy lássák, nem kamu.

Nem erről van szó, csak látni szeretnénk, milyen szolgáltatást kapunk, hogy fogják a kampányunkat menedzselni, hogyan figyelik a kulcsszavak teljesítését és cserélgetik azt, stb. És ugye az ajánlott garanciát is kérnénk megjeleníteni a szerződéstervezetben.

Hát ez nem így megy. Mi csak megnyitjuk az Adwords-öt és mást nem csinálunk, mert annyira nem vagyunk profik.

Köszönjük, akkor ezt most inkább nem.

A Direkt Marketing guru

A levele a spam folderben landolt, ugyanakkor az ajánlata elég érdekes volt. Legális adatbázis, a tevékenység megfelel a "2009. január 1-jével módosított 2001. évi CVIII. törvénynek", céges adatbázis, 50 fillér cégenként, a hülyének is megéri. No, kipróbálom, legalább a kapcsolatot. A feladó Yahoo-s címről tolja, még egy mínusz pont, de lássuk, mi az ajánlat.

400.000 főre kérhetek email kiküldést - saját technológiával megoldják - egy email csak fél Forint összegért kapható. Megrendelés itt, átutalás ide, név, cím, telefonszám, bankszámlaszám, minden megadva. És persze küldjek ki több kampányt, mert erre is jár kedvezmény. Na ja.

Hab a tortán, hogy amíg a fenti események zajlottak, kaptam ugyanettől a feladótól egy olyan levelet, amit valaki "szerencsés" ügyfél megrendelt. A szememnek alig hittem, egy komoly tanácsadó cég dőlt be a guru dumájának és küldött ki kampányt a szürke DB-re, ami nyilván az eredeti ajánlat mellé, a spam folderbe landolt. Még szép: semmi perszonalizálást nem alkalmaztak, nem volt leiratkozási link a levél impresszumában, Yahoo-s feladási cím, és nulla egyedi mérő link a levél törzsében. Hogy csak az alapokat említsem.

Azt hiszed, itt a legalja, de nem. Tuttira valami jó kis DB foroghat a torrenteken, mert kisvártatva ismét újabb ajánlat érkezett. Ez sokkal kedvezőbb, itt már 0,07 Ft az egyedi kiküldés ára. És ez is bízik abban, hogy legális az adatbázisa, amiből dolgozik. Nem velünk.

A webshop guru

Ez talán a legszebb. Olcsó weboldalt, sőt, webshopot hirdet, nyilván gyors is lesz a szállítása. A szaki (cég?) komolyan tolja az ajánlatait - szerintem a fenti két DB egyikén - de már a kampány levél elrontja a renoméját. A kontakt sötétszürke alapon középszürke betűvel, a kampánylevél szövege szintén sötétszürke alapon fekete betűkkel, alkalmasint félkövéren, és gyönyörű türkizkék kiemelésekkel. Első ránézésre csak a türkiz foltok jönnek át, ennyiben meg is maradt a kapcsolatunk.

guru-webshop.png

Egy Nyugati aluljárói eset jutott ezekről eszembe. Melósok nyomták a sört, lehettek vagy hatan, és azt mondja az egyik.

- Azért nincs rendes meló, mert egyedül én vagyok itt is szakmám szerint kőműves, ti meg mind segédmunkások vagytok és eleszitek a kenyerünket.

Sörszagú röhögés után jött a kreatív válasz.

- Akkor igyál még egy sört, mi meg beveszünk tiszteletbeli segédmunkásnak.

*A bejegyzés korábban megjelent a Kockablog-ban.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eo.blog.hu/api/trackback/id/tr74636958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása