Innen nézitek

Utolsó kommentek

Címkék

404 (3) abevjava (2) adatkezelés (3) adatvédelem (9) adobe (3) adóbevallás (3) adónaptár (2) adsense (2) adwords (2) analytics (2) Android (5) antivírus (2) apeh (6) apple (4) Apple (9) azonosítás (2) Baja Ferenc (12) bak (3) bank (5) bankkártya (2) banner (3) befektetés (3) broadcast (2) bug (2) bulvár (2) CIB (3) cib (2) citromail (2) csalás (2) CT (2) digitális (2) direkt marketing (5) DK (2) dm (3) DNS (3) domain (7) Dr Dedinszky Ferenc (2) e-kormányzat (6) eDM (4) edm (3) eGov (2) ekormányzat (2) Elektronikus Ügyintézés (2) email (6) emeltdíjas (2) error (3) Észak-Korea (2) évértékelő (8) évértékelő beszéd (2) facebook (2) Facebook (10) felhő (2) FIDESZ (2) firewall (2) fogyasztóvédelem (2) forgalom (2) forráskód (2) framework (2) freemail (3) giro (2) gmail (9) Goldenblog (2) Google (6) google (18) Google Adsense (2) Google Apps (3) Google Maps (2) Google Plus (2) gov.hu (2) Gyurcsány (2) hack (2) hacker (5) háttérkép (2) hellókarácsony (2) hiba (3) hírek (2) hírlevél (4) hitel (2) hitelkártya (3) html (2) IBM (3) Indapass (2) Index (2) informatikus (2) ingyenes (3) internet (5) iOS (3) iPad (3) ipad (5) iphone (2) iPhone (7) iPhone5 (2) iPhone 5 (2) iPhone hamisítvány (2) iszt (3) itbn (2) iTunes (3) jailbreak (2) java (2) jelszó (4) kamat (2) karbantartás (2) kereső (2) KIES (2) kocka (3) kód (2) kontár (2) Kopint-Datorg (3) kormányzati (2) kormányzati portál (13) közmű (2) központi rendszer (3) kr (3) leiratkozás (3) LinkedIn (2) logo (2) mac (3) magyarország (2) magyarorszag.hu (11) magyarország.hu (13) Magyar Nemzet (2) mailbox (5) marketing (7) marketingcommando (2) MÁV (2) medián (3) médiatörvény (2) Microsoft (3) microsoft (6) mobil (2) mobilnet (2) NAV (3) nCore (3) ndk (2) Nemzeti Digitális Közmű (5) Nyitrai Zsolt (2) offline spam (4) okostelefon (2) online marketing (3) online marketing tanácsadó (2) Oracle (2) Orbán Viktor (8) pályázat (2) pannon (2) pdf (2) pénz (2) php (2) portál (3) programozó (2) regisztráció (2) reklám (11) RIP (7) router (2) rss (2) rtl klub (2) sablon (4) Samsung (3) security (2) site builder (2) skin (2) sms (8) SMS (4) spam (19) Steve Jobs (3) stressz teszt (2) sün (2) symfony (2) szaunaparaszt (2) szavazás (2) szélessáv (2) személyes adatok (3) szerencsejáték (2) szerverfarm (2) szófelhő (11) támogatás (2) tartalomszolgáltatás (2) telenor (3) telepítés (2) template (2) teszt (2) theme (2) The New iPhone (2) torrent (5) tűzfal (5) tv2 (4) Twitter (2) twitter (2) Ügyfélkapu (3) ügyfélkapu (30) ügyfélkapu2 (2) unsubscribe (3) url rövidítő (2) válságkommunikáció (2) vers (2) vicc (6) vista (2) warez (2) webaudit (4) webdesign (2) webshop (2) wifi (2) wireless (2) wordle (4) Wordle (3) Wordpress (2) wordpress (2) yii (2) Youtube (4) zend (2) Címkefelhő

A család és a szomszéd Kockájának lenni

Címkék: család office számítógép outlook tűzfal vírusirtó beállítás

2012.07.01. 16:42 Éjszakai őrség


Rendszergazda vagy, esetleg programozó? Vagy avatottabb felhasználó, aki nem ijed meg egy email kliens beállításától? Vesztes vagy.

Vesztes vagy, mert azáltal, hogy valamelyest értesz a kocka dolgokhoz akár tanulmányok/szakma, akár önszorgalom miatt, te leszel a családban A hozzáértő, amivel nem is volna olyan nagy baj addig, amíg ráérsz dolgokat megcsinálni, és amíg meg tudod a dolgokat csinálni.

Ha azonban nem érsz rá, vagy nem tudod:

  • huszadszorra is rendberakni a merevlemezt,
  • törölni a /tmp mappát meg a 3 Gbyte-nyi előzményeket,
  • elindítani a defrag programot,
  • telepíteni a crack foldert a letöltött játékhoz,
  • szinkronizálni az Outlook-ot,
  • visszatenni és frissíteni a megállított vírusirtót,
  • beállítani a kinyírt tűzfalat,
  • behangolni a torrent klienst,
  • visszaszerezni az email/Facebook/ADSL jelszót,
  • átrakni a számokat az egyik telefonból a másikba,
  • stb.,

akkor minimum legyen lelkiismeret furdalásod, mert mi az neked?!

Azt szoktam erre mondani, hogy a szívsebész sem szeret megvizsgálni a szabadsága idején, és főleg nem vizsgálja az aranyeredet, még ha barátja vagy neki, akkor se, mert nem ért hozzá, pedig doki, ugye... És mindezekhez főleg nem ért telefonon keresztül. Nos, nem mindenki érti meg a párhuzamot. :/

Hát így van ez a kockasággal is. Ha például nem megy valami új netes játékod, nem biztos, hogy alapból meg tudom mondani, mit állíts a tűzfaladon, mert nem emlékszem, van-e neked olyan, és ha van is, nem emlékszem, milyened van, nem tudom fejből lemozizni, hogy abban a szoftverben egymás után miket kell pontosan nyomogatni meg beirogatni, hogy működjön, mert nekem sem olyan van, vagy ha van, nekem angolul van, és így tovább.

És Isten őrizz attól a szituációtól, amikor mesterember a szomszédod kis vállalkozással, amiből esetleg neked is kellhet valami. Mert ott mindjárt van anyagköltség (1.200 Ft), meg munkadíj (3.200 Ft), de a gyerek gépét amikor rendberaktad két és fél óra alatt (5.000 Ft-os mérnökóradíj!!), az le van tudva két sörrel, de csak ha éppen hétvége van, mert hétköznap délután akár még el is kell menned valahová és akkor nem iszol. Mindig is mondtam, ha nem raksz odébb egy szekér trágyát, semmi ember vagy. Ha nem látszik a meló, akkor az nem meló.

És főleg ne beszéljünk az Egy kis honlap kellene ötletekről. Mi az neked?! Semmi komoly, csak legyen kint pár fotó, meg az email, na jó, max. egy vendégkönyv, de tényleg. Lacika rajzolt egy logót, éédespofaaa, ha megkomolyítod, használnám is. Fel is tudnád tenni valahová? Mert tárhelyet azt nem tudom, hogy kell csinálni, neked meg van, nem? Mindegy, milyen név alatt megy, csak menjen. Mehetne esetleg úgy is, hogy doktorszaki.teneved.hu? Legaláb reklámozlak téged is, na, milyen vagyok? Te, az nehéz, hogy az aktuális cuccokat én tegyem fel? Nem kell nagy valamire gondolni, csak beírnám a legutolsó melónkat, meg tennék be egy fotót róla. Ahhoz van neked az a fotósopp, azt felteszed nekem is? Vagy ha átküldöm mélben, akkor felteszed? Mi az neked, úgyis egész nap a neten lógsz?!

Volna még ehhez egy pár konkrét, sőt, hihetetlennek tűnő sztorim is, de biztos nektek is van. Hadd lássuk őket!

*A bejegyzés korábban megjelent a Kockablog-ban.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eo.blog.hu/api/trackback/id/tr344631428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása