Innen nézitek

Utolsó kommentek

Címkék

404 (3) abevjava (2) adatkezelés (3) adatvédelem (9) adobe (3) adóbevallás (3) adónaptár (2) adsense (2) adwords (2) analytics (2) Android (5) antivírus (2) apeh (6) apple (4) Apple (9) azonosítás (2) Baja Ferenc (12) bak (3) bank (5) bankkártya (2) banner (3) befektetés (3) broadcast (2) bug (2) bulvár (2) cib (2) CIB (3) citromail (2) csalás (2) CT (2) digitális (2) direkt marketing (5) DK (2) dm (3) DNS (3) domain (7) Dr Dedinszky Ferenc (2) e-kormányzat (6) eDM (4) edm (3) eGov (2) ekormányzat (2) Elektronikus Ügyintézés (2) email (6) emeltdíjas (2) error (3) Észak-Korea (2) évértékelő (8) évértékelő beszéd (2) Facebook (10) facebook (2) felhő (2) FIDESZ (2) firewall (2) fogyasztóvédelem (2) forgalom (2) forráskód (2) framework (2) freemail (3) giro (2) gmail (9) Goldenblog (2) google (18) Google (6) Google Adsense (2) Google Apps (3) Google Maps (2) Google Plus (2) gov.hu (2) Gyurcsány (2) hack (2) hacker (5) háttérkép (2) hellókarácsony (2) hiba (3) hírek (2) hírlevél (4) hitel (2) hitelkártya (3) html (2) IBM (3) Indapass (2) Index (2) informatikus (2) ingyenes (3) internet (5) iOS (3) iPad (3) ipad (5) iphone (2) iPhone (7) iPhone5 (2) iPhone 5 (2) iPhone hamisítvány (2) iszt (3) itbn (2) iTunes (3) jailbreak (2) java (2) jelszó (4) kamat (2) karbantartás (2) kereső (2) KIES (2) kocka (3) kód (2) kontár (2) Kopint-Datorg (3) kormányzati (2) kormányzati portál (13) közmű (2) központi rendszer (3) kr (3) leiratkozás (3) LinkedIn (2) logo (2) mac (3) magyarország (2) magyarorszag.hu (11) magyarország.hu (13) Magyar Nemzet (2) mailbox (5) marketing (7) marketingcommando (2) MÁV (2) medián (3) médiatörvény (2) Microsoft (3) microsoft (6) mobil (2) mobilnet (2) NAV (3) nCore (3) ndk (2) Nemzeti Digitális Közmű (5) Nyitrai Zsolt (2) offline spam (4) okostelefon (2) online marketing (3) online marketing tanácsadó (2) Oracle (2) Orbán Viktor (8) pályázat (2) pannon (2) pdf (2) pénz (2) php (2) portál (3) programozó (2) regisztráció (2) reklám (11) RIP (7) router (2) rss (2) rtl klub (2) sablon (4) Samsung (3) security (2) site builder (2) skin (2) sms (8) SMS (4) spam (19) Steve Jobs (3) stressz teszt (2) sün (2) symfony (2) szaunaparaszt (2) szavazás (2) szélessáv (2) személyes adatok (3) szerencsejáték (2) szerverfarm (2) szófelhő (11) támogatás (2) tartalomszolgáltatás (2) telenor (3) telepítés (2) template (2) teszt (2) theme (2) The New iPhone (2) torrent (5) tűzfal (5) tv2 (4) twitter (2) Twitter (2) Ügyfélkapu (3) ügyfélkapu (30) ügyfélkapu2 (2) unsubscribe (3) url rövidítő (2) válságkommunikáció (2) vers (2) vicc (6) vista (2) warez (2) webaudit (4) webdesign (2) webshop (2) wifi (2) wireless (2) Wordle (3) wordle (4) Wordpress (2) wordpress (2) yii (2) Youtube (4) zend (2) Címkefelhő

e-Bevallás.bak

Címkék: java magyarország apeh bak abev abevjava

2009.01.08. 15:44 Éjszakai őrség


Hát ez is megszületett. Teúristen! Kit kell jól tarkónvágni, hogy ez az ámokfutás valamikor véget érjen?

Az elektronikus bevallási szoftverről beszélek, nem mindenkinek jönnek át ugye az ABEV meg ABEVJAVA kulcsszavak. Itt a közlés emberi formában, kár, hogy az APEH honlapján nem lehet normálisan elolvasni: www.magyarorszag.hu/.../apeh20081216.html

A tortúra ugyebár akkor kezdődött, amikor elektronikus lett az e-bevallás, és páran észrevételezték, hogy az nem járja, hogy nekik Windows-t kell venniük emiatt, és coki, hogy internetkávézóban vagy könyvtárban adják fel az adataikat, merthogy biztonság, etecera. Akár még érthetnénk is, persze érezzük azért a téma hajánál való előráncigálását. A kérdés eleve itt is adódik, hogy a XXI. században miért is kell bármilyen letölthető programmal operálni. A legegyszerűbb példa erre - a sok közül - pl. az állásközvetítő portálok rendszere, akik ugye elég sokféle adatot kezelnek, mégsem kell egy böngészőtől több, hogy belül rendes adatbázist tartsanak kézben. Ha meg valami gixer van a szoftverben, hipp-hopp, és szerveroldalon kijavíttatik, azonnal rendet teremtve minden felhasználónál. Merthogy erre van kitalálva a web.

Nincs épeszű rendszertervező, aki ma akár csak 100 felhasználós ügyviteli rendszernél eleve elvetné a vékonyklienses, gy.k. böngészős megoldást, úgy pedig végképp nem, hogy van már korábbi rossz tapasztalata telepített programokkal, frissítésekkel, inkompatibilitási problémákkal, hogy a feldolgozási oldalon adódó esetleges szűk keresztmetszeteket ne is firtassuk.

Az APEH portálról is megvan a sarkos véleményem. Én bízó ember vagyok, hiszek, amíg úgy nem vernek át, hogy fáj, vagy hiányzik valami. Gondoltam, megyek a saját fejem után, és meglátogatom a hír láttán a hivatal honlapját. Klikk a nyitóoldalra, semmi releváns, vagy kiemelt hír, csak több nyelvi hibával egy jó kis mondat bele az arcodba:

A javás nyomtatványkitöltó programok hatékony kezelése érdekében módosult a letölthető programok  felhasználói felülete.

Java-s, vagy jávás, de semmiképpen nem javás. És kitöltŐ, nem kitöltÓ. Egy ekkora rendszernél nincs szükség korrektorra? (Én még csak két napja nézem, de eddig nem tűnt fel senkinek.)

Nosza, gyerünk a menübe, egyértelműnek tűnik, E-Bevallás, Java. Itt kezdett el elfogyni a bizalom. Az érkező oldalon ugyanis ez fogad:

Elektronikus adóbevallás
2006.10.11.

Frissnek ugyan nem mondható, de hátha csak a menü oldala 2006-os, a benne lévő tartalmak már teljesen frissek. Hát nem. Becitálhatnám, de tessenek megnézni, 2006-os telepítőprogram, 2007-es nyomtatványok, link a SUN angol nyelvű oldalára, hogy oldjam meg magam. Java+You, download today. Na húzzál el!

Én csak itt borongok, és írhatnám azt, hogy a könyvelők persze tudják, mitől döglik a légy, mert nekik ez a dolguk. Lószart. Azért tudják, mert van ugye a Damoklésznak az ő kardja a fejük felett, meg a seggükben is. Felülről APEH az alias neve, alulról meg a cég, akinek dolgoznak. Szóval azért tudják, mert utánajárnak ezerrel, egymástól, hallomásból, Sanya nekem telepítte a Jávát, majd átküldöm hozzád is, egy sör lesz.

Kapaszkodj, mert még nincs vége. Puszta véletlenségből tudom, hogy az APEH az elektronikusan beérkezett nyomtatványok 90%-át (most kell igazából a Teúristen! felkiáltás) KÉZZEL dolgozza fel. Kizárt, hogy nem tűnt fel senki könyvelő ember fiának, hogy A-típusú bevallásokkal kapcsolatos kérdésekre szinte prompt válaszokat adnak, B-típusú bevallásokkal kapcsolatban meg 30-60 napon belül jön csak válasz, csak eddig senki nem tette szóvá. Kérdezzetek, kaptok választ. Nahát ez ezért van. És hogy honnan tudom? Attól, aki a rögzítést végzi a hivatal egyik alvállalkozó cégénél. Feketén persze, mert úgy óccó. Könnyen megy ez, az APEH a saját alvállalkozóit nyilván nem feltétlenül első körben ellenőrzi. Ha ugyan.

Szóval ki van téve a szar az asztalra, takarítsa el az, aki hitelt érdemlően el tudja. Mint például Ede bácsi. De ő egy tündér, neki hiszünk.

Még valamit. Kifejezetten tiltakozom az ellen, hogy az APEH a hivatali honlapján kisajátít egy budapesti látképet. Mintha ettől bármi jobb lenne. Tudom, marketing, meg minden - ahhoz mondjuk így elég gyenge - de itt azért mégsem kellene. Rakjátok rendbe a tartalmat a portálon normálisan, mert a mostani állapot, ami nekem pár éve ugyanolyan káosznak tűnik, kritikán aluli.

*A bejegyzés korábban megjelent a Kockablog-ban.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eo.blog.hu/api/trackback/id/tr194697533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása