Innen nézitek

Utolsó kommentek

Facebook

Címkék

404 (3) abevjava (2) adatkezelés (2) adatvédelem (9) adobe (3) adóbevallás (3) adónaptár (2) adsense (2) adwords (2) analytics (2) Android (5) antivírus (2) apeh (6) Apple (8) apple (4) azonosítás (2) Baja Ferenc (12) bak (3) bank (4) bankkártya (2) banner (3) befektetés (3) broadcast (2) bug (2) bulvár (2) CIB (2) cib (2) citromail (2) CT (2) digitális (2) direkt marketing (5) DK (2) dm (3) DNS (3) domain (7) Dr Dedinszky Ferenc (2) e-kormányzat (6) eDM (4) edm (3) eGov (2) ekormányzat (2) Elektronikus Ügyintézés (2) email (6) emeltdíjas (2) error (3) Észak-Korea (2) évértékelő (5) évértékelő beszéd (2) Facebook (10) facebook (2) felhő (2) FIDESZ (2) firewall (2) fogyasztóvédelem (2) forgalom (2) forráskód (2) framework (2) freemail (3) giro (2) gmail (9) Goldenblog (2) Google (6) google (18) Google Adsense (2) Google Apps (3) Google Maps (2) Google Plus (2) gov.hu (2) Gyurcsány (2) hack (2) hacker (5) háttérkép (2) hellókarácsony (2) hiba (3) hírek (2) hírlevél (3) hitelkártya (3) html (2) IBM (3) Indapass (2) Index (2) informatikus (2) ingyenes (3) internet (5) iOS (2) iPad (3) ipad (5) iPhone (6) iphone (2) iPhone5 (2) iPhone 5 (2) iPhone hamisítvány (2) iszt (3) itbn (2) iTunes (3) jailbreak (2) java (2) jelszó (4) karbantartás (2) kereső (2) KIES (2) kocka (3) kód (2) kontár (2) Kopint-Datorg (3) kormányzati (2) kormányzati portál (13) közmű (2) központi rendszer (3) kr (3) leiratkozás (2) LinkedIn (2) logo (2) mac (3) magyarország (2) magyarorszag.hu (11) magyarország.hu (13) Magyar Nemzet (2) mailbox (5) marketing (7) marketingcommando (2) MÁV (2) medián (3) médiatörvény (2) Microsoft (3) microsoft (6) mobil (2) mobilnet (2) NAV (3) nCore (3) ndk (2) Nemzeti Digitális Közmű (5) Nyitrai Zsolt (2) offline spam (4) okostelefon (2) online marketing (3) online marketing tanácsadó (2) Oracle (2) Orbán Viktor (5) pályázat (2) pdf (2) pénz (2) php (2) portál (3) programozó (2) regisztráció (2) reklám (10) RIP (7) router (2) rss (2) rtl klub (2) sablon (4) Samsung (3) security (2) site builder (2) skin (2) sms (8) SMS (3) spam (16) Steve Jobs (3) stressz teszt (2) sün (2) symfony (2) szaunaparaszt (2) szavazás (2) szélessáv (2) személyes adatok (2) szerencsejáték (2) szófelhő (7) tartalomszolgáltatás (2) telenor (2) telepítés (2) template (2) teszt (2) theme (2) The New iPhone (2) torrent (5) tűzfal (5) tv2 (4) twitter (2) Twitter (2) Ügyfélkapu (3) ügyfélkapu (30) ügyfélkapu2 (2) unsubscribe (2) url rövidítő (2) vers (2) vicc (6) vista (2) warez (2) webaudit (4) webdesign (2) webshop (2) wifi (2) wireless (2) wordle (4) Wordle (3) wordpress (2) Wordpress (2) yii (2) Youtube (3) zend (2) Címkefelhő

How to remove Facebook ID from URL?

Címkék: remove numbers from facebook url remove page id from facebook page url

2018.07.17. 10:21 Éjszakai őrség


This short post is about to removing the annoying numbers from your Facebook page URL.

Yout Facebook page URL probably looks like currently as:

https://www.facebook.com/YourShinyCompany-263391008805214/

Changing the Facebook page URL is an easy job. You just have to collect 25 likes to your page. After collecting these followers, you can create a page user name and this will be your short URL tag after the Facebook's official URL. See below the instructions.

Click on your Facebook page on the "About" link. If you are logged in, it is probably looks like as I show you below. ATTENTION! Do not forget to change the Company-Number ID's in the link. 

https://www.facebook.com/pg/YourShinyCompany-263391008805214/about/ 

You will get a screen like this, with a map as well.

3_3.png

Here just click the "Create Page @username" link and fill out the input box at the bottom of the popup window. It will showing like this.

2_2.png

That's it.

Did you like it? Was it useful?

You can maybe buy me a beer. :) My favourite one is the Belle-Vue Kriek for about 4-5 USD. Click on the picture. And thank you.

belle-vue-768-.jpg

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

Szülői felügyelet iPhone és Android eszközökön

Címkék: felnőtt tartalom Android DNS iPhone szülői felügyelet parental controll family filter adult filter

2018.05.28. 11:27 Éjszakai őrség


Hát igen... Előbb-utóbb sokaknál felmerül az a probléma, hogy az alig felcseperedő gyermekük kezében olyan eszköz van, ami meglehetősen tág teret nyit a világ olyan bugyraira is, amelyekkel esetleg még nem volna szerencsés találkoznia. Nincs olyan védelem, amit ne lehetne megkerülni, de talán mire a gyerekek odáig jutnak, hogy ezt meg tudják tenni, addigra talán az értelmük is pallérozódik annyira, hogy maguktól is tudni fogják, mi szól miről és hogy mennyire is érdekli őket az addig tiltott tartalom.

A legkevesebb gondunk a video szolgáltatókkal, közülük is a Youtube-bal van. Ők alapból tiltanak minden uszító, pornográf, vagy éppen durva erőszakot tartalmazó tartalmat, a közösségi szerkesztés ebben sokat segít, de az alkalmazott mesterséges intelligencia is elég fejlett ahhoz, hogy erős kontroll alatt tartsa a naponta milliós számban érkező tartalmakat. Hová kell akkor a figyelmünket irányítani?

Az ember, ha kíváncsi, keres. Tehát ott kell megfogni a durva tartalmakat, ahol azok eljutnak a böngészőbe. Kezdetnek két gyors megoldást javaslok, ahol ez nem elég, oda már komolyabb védekezés szükséges, lásd majd alább.

Először teszteld le, hogy mit látsz védelem nélkül. Nyisd meg a böngészőt (Safari vagy Internet ikon) és írj be a címsorba válogatott durva szavakat, amit csak elbír a nyomdafesték és azon túl is. Látnod kell, milyen találatokat ad a kereső. Esetleg direktbe próbálj meg durva web címeket. Bármit, ami csak eszedbe jut, hogy nem volna jó, ha a gyereked megnézné. És most zárjuk ezeket ki.

iPhone és iPad eszközök

Talán itt lesz a legegyszerűbb dolgunk. A beállításoknál egyszerűen csak egy kapcsolót kell "bekulcsolnunk", ahogy illik, PIN kóddal, mégpedig az "Általános beállítások" -> "Korlátozások" útvonalon indulva. Itt majd érkezik a lap tetején a "Korlátozások bekapcsolása" aktív szöveg, melyre rányomva meg kell adnunk egy, a korlátozási részért felelős PIN kódot. Figyelem, ez nem azonos a telefon saját, a zárolt képernyőt feloldó jelkódjával. Ha ezt megadtuk, célegyenesben vagyunk, mutatom.

a1.PNG

 

Itt például egyesével kikapcsolhatunk programokat az elérésből, tetszés szerint. Pl. a Safari kikapcsolását látod alább.

a3.PNG

 

Nincs más dolog, mint itt dönteni a programokról, illetve egy általános beállítást megcsinálni a weboldalakkal kapcsolatban, amihez kicsit lentebb kell lapozni. Az érkező képernyőn pedig csak nyomjunk rá a "Felnőtt tartalmak korlátozása" kapcsolóra, és készen vagyunk.

a2.PNG

Ha most a Safari keresőbe (Google) ismét beírjuk azokat a vaskos szavakat, amikkel az elején teszteltünk, meglepő változást fogunk tapasztalni a szállított tartalomra nézve. Eléggé mérsékelt képek, cikkek fognak jönni a korábbi mosdatlan tartalom helyett. Ne feledjük el azért a Safari engedélyét visszaadni, ha az előbb azt sikeresen kikapcsolt állapotban hagytuk volna. :)

Android telefonok, tabletek

A beállítások előtti teszteket most is végezd el és természetesen itt is majd látnod kell a különbséget.

Nos, Android eszközökön a fentebb látott beépített tudás nincs, külső szolgáltató tudását fogjuk ehhez igénybe venni. Ahhoz, hogy az internet címeket (jofogas.hu, google.com) a böngészők megértsék, úgynevezett név szervereket kell használniuk. A név szerverek fordítják le a megjegyezhető neveket ilyesmi számokra, hogy 17.172.224.47 (www.apple.com). Léteznek olyan névszolgáltatók, amelyek szűrik az internetes tartalmat és ez által szinte észrevétlenül dolgoznak a háttérben, a helyén való tartalmakat pedig gond nélkül hagyják áramolni. Állítsunk tehát be olyan névszerver (DNS) szolgáltatót, ami tud nekünk ilyen szolgáltatást nyújtani. Elég sok szolgáltatót elemezve találtam rá az alábbira, jelenleg bátran használható. (Szokás mindig két névszervert beállítani, hogy ha az egyik épp gondokkal küzd, akkor a feladatot a másik veszi át.)

Ők azok:

IPv4 address: 185.228.168.168 and 185.228.168.169
IPv6 address: 2a0d:2a00:1:: and 2a0d:2a00:2::

A beállításokat az alábbiak szerint kell elvégezni. menjünk a Beállítások ikonra kattintva (fogaskerék) a Kapcsolatok oldalba. A WiFi és a Mobilhálózatoknál ugyan úgy kell majd a szervereket beírni, a WiFi-s esetet mutatjuk, mert ez a gyakoribb.

 4_2.png

2_1.png

5_1.png

 

1_2.png

 

Laptopok, asztali gépek

Ezekre az eszközökre eleve volt már javaslatunk gyorsabb DNS szerverek használatára. A fenti DNS értékeket itt is be lehet vetni. Ehhez olvassátok majd el ezt a posztot.

Speciális programok

Beszélnünk kellene még a letölthető programokról, különösen olyan készülékeken, amelyek elszenvedték a "feltörés" műveletét, jailbreak iPhone-okon, rootolás Android eszközökön. Ezeknél ugye az a probléma, hogy az alkalmazások nem a biztonságos alkalmazás boltokoból (App Store, Google Play) érkeznek a telefonba, hanem azokat megkerülve, ergo kontrollálatlanul. Lehet köztük veszélyes tartalom, vírus, adatvédelmi probléma, zombi működéshez kód, stb. Nagyon mély ez a mocsár, csak a szélét akartam megmutatni, akit részleteiben is érdekel a kérdés, szétnézhet "parental control app ios/android" kulcsszavakra keresve. Sok nagyszerű app létezik ma már mindenféle platformra. És jó tudni, hogy a telekommunikációs szolgáltatók ügyfélszolgálata is támadható ezzel a kérdéssel.

Ha nem vagy biztos benne, hogy lépned kellene ebben az ügyben, tedd meg azt, hogy egyik szombat este, amikor épp BL/NBA/akármi döntőt nézel, vagy a családdal bandáztok és a gyerekek egy halomban neteznek a kisszobában... Nos, másnap nyisd meg a böngészőt és keresd ki az előzményeket. Biztosan lesz, aki meglepődik. (Az előzményeket úgy éred el, hogy a könyvjelző ikonra kattintasz felül, és a kedvencek mellett az előzményeket is kiválaszthatod. Lapozgass lefelé és csak halkan lepődj meg.)

Tetszett? Hasznos volt?

Akkor hívj meg egy sörre! :) Kedvencem a Belle-Vue Kriek. 2-3 euró, sörözője válogatja. Klikk a képre. És köszi.

belle-vue-768-.jpg

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

A 2018-as választás margójára

Címkék: kétharmad 2/3 Jobbik LMP FIDESZ DK Momentum MSzP Soros Parlament Simicska Kétfarkú Választás 2018

2018.04.09. 11:35 Éjszakai őrség


Hát ez is megvolt. Mondanám, hogy utólag mindenki okos, de vérforralóan nem az senki. A reggeli lapok tele vannak ön- és nemzetsajnáló nyilatkozatokkal, olyan mély elemzésekkel, hogy levegőt sem kap az ember, ha belemerül. Ha valaki az egy-két hosszabb bekezdésből álló hozzászólásokat az ellenzéki médiumokból kimazsolázgatná, akár politológiai szakdolgozatot is tudna belőlük írni. Csak közben agyfaszt ne kapjon tőlük.

Mondhatnád, hogy utólag okoskodom én is, de amiket röviden most leírok, már jóval a választások előtt is elbeszéltem bizonyos körökben. Jelesül azt, hogy okoskodni, szövegelni, kampányolni félvállról, kis médiával, bízva a tömegek józan eszében (WTF?) nem fog vezetni sehova.

Simán látszik, hogy ma a választók nagyobb része szavazott a regnáló rendszer ellen, mint mellette, csak a választási rendszer az, ami a 2/3-od előidézte. Ez van, ma ez a törvény. Meg lehet változtatni, de ahhoz előbb meg kell nyerni egy szavazást. Megnyerni pedig kampánnyal, propagandával, médiával lehet, elfelejtette mindenki. Ehhez pedig pénz kell. Soros bácsi, ha nagyon akart volna itt változtatást, adott volna. Lajos bácsi szintén adott volna, ha nagyon akart volna. Van az a pénz, amivel hangos lehet a kampány, van az a pénz, amiért vásárolható média és nem csak felületileg, hanem önmagában is. Egyszerűen a pénzt adókkal kell megegyezni, hogy mit kapnak majd a pénzükért. Így volt ez tegnap előtt és tegnap is, ma is így van és holnap is így lesz. Mocsok egy dolog a politika, de a fejüket nem kellene a homokba dugniuk azoknak, akik ezen változtatni akarnak. Jól csinálta a Fidesz, amit csinált? Hát persze. Baromi jól csinálta. A hatalmat akarni kell, megszerezni is, megtartani is. Ha van hozzá eszköz, megragadni és alkalmazni, ha nincs, kreálni. Olyan egyszerű, mint a faék.

A politikához sem nagyon kell más, mint a háborúhoz. Csak míg ez utóbbiban csapatokat kell a fronton mozgatni, a politikában a célokat vizionáló eszméket kell mozgatni addig, míg bele nem szédül a nép. Az egységsugarú nép. Az átlag 100-as IQ-val bíró nép. Nem a tanárokat kell hétről-hétre meggyőzni, nem az egészségügyi dolgozókat, nem az egyetemi fiatalságot, nekik elég egyszer, ha elmondja valaki az érveit, megértik, pont. De nem ők a tömeg. Nem ők a nyáj. A nyáj a vidék, a nyáj az otthon tévéző nyugdíjasok, a nyáj az alulképzett, de akár a képzett, csak rosszul megfizetett melósok, a munkanélküliek, a közszféra napszámosai. A maradék ötmillió ember. Nekik értelmesen is lehet beszélni, de egyszerűbb zsorválni.

A választás sem más, mint az alap marketing próbája, ugye... Azaz fogalmazz meg három üzenetet, és azt szajkózd megállás nélkül. Az egyik ebből át fog menni. Nem kérdés, mondás. Át fog menni. Ha most visszaemlékszel a kampányra, ellenzéki oldalról megvan a három, agyonszajkózott üzenet? De legalább egy? A "kormányváltás", félreértés ne essék, az nem üzenet. Az nem hívja fel a figyelmedet a problémára és nem ajánl megoldást. Kormányoldalról megvan a három üzenet? Akkor most már érted?

Szabad itt sértődőset játszani, nem tudni gratulálni a Fidesznek, de kétségtelen, hogy ezt, jobban mondva, ezt is, baromi jól csinálták. Hibátlanul. Kotta nélkül. Ha kampányom lenne, én sem csinálnám máshogy.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

DNS szerver csere Windows 10 alatt

Címkék: DNS DIGI névszerver TCP/IP IPv4 IPv6 CloudFlare APNIC

2018.04.09. 10:14 Éjszakai őrség


Jól kiakadt nem is olyan régen az egyik internetszolgáltató DNS szervere, emiatt a felhasználóik simán azt élték meg, hogy "nem megy az internet". Pedig mindössze annyi történt, hogy a www.index.hu típusú nevek értelmezéséért felelős névszerverek - akik lefordítják ezeket a számokat IP címekre - nem működtek. Egy visszatekintő cikk erről itt olvasható.

A DNS szervereket az internetszolgáltató automatikusan biztosítja a felhasználók részére, ez azonban nem jelenti azt, hogy ezt kötelező jelleggel kellene használni. Nézzük meg, mi lehet a megoldás, hogy lehet átállítani a DNS szerverek címét a Windows gépünkön.

Kattintsunk jobb oldalt alul a hálózat státuszát mutató kis ikonra az egér jobb gombjával és nyissuk meg a Vezérlőpultban a Hálózati és megosztási központot. Itt válasszuk ki az Adapterbeállítások módosítását.

net1.png 

Az érkező ablakban, attól függően, hogy hány féle kapcsolatunk van, több ikont is láthatunk. Könnyű kitalálni, hogy melyikkel folytassuk, mivel amelyik eszközünk a hálózatban éppen inaktív, azt piros X jelöli. Ahol ilyen nincs, ott kell az egér jobb gombjával az ikonra kapcsolni és a Tulajdonságokat választani.

net2.png

Itt már mindjárt célnál vagyunk, az érkező ablakban a TCP/IP protokollt kiválasztva ismét a Tulajdonságok gombra kell kattintani és az érkező ablakban a DNS kiszolgáló címének automatikus kérése helyett állítsunk be saját DNS szervereket.

net3.png

Kicsit pontatlanul fogalmazta, nem saját DNS szervereket állítunk be - bár rendszergazdák ezt is tudják, hogy kell megtenni, hanem magunk által választott DNS szervereket fogunk használni. Ez lehet pl. a Google által biztosított 8.8.8.8 és 4.4.4.4 szerverpár, vagy az általam most leginkább javasolt 1.1.1.1 és 1.0.0.1 szerverpár.

Ha valakit mélyebben érdekel, hogy miért ezeket javaslom, álljon itt egy sebesség teszt általában a DNS szerverekről illetve az 1.1.1.1 szerver tulajdonosai erre az IP címre felhúztak egy weboldalt is, el lehet olvasni, milyen adatvédelmi és egyéb megfontolások vezették őket arra, hogy ilyen szolgáltatást nyújtsanak.

dns-speed.png

Végezetül állítsuk be a TCP/IP IPv6 esetében is a DNS módosításokat. És kész.

net4.png

A böngészőket újra kell indítani, hogy felvegyék az új beállításokat, de egyéb intézkedésre nincs szükség. Biztonságosabb és gyorsabb netünk lett. Örülünk.

Tetszett? Hasznos volt?

Akkor hívj meg egy sörre! :) Kedvencem a Belle-Vue Kriek. 2-3 euró, sörözője válogatja. Klikk a képre. És köszi.

belle-vue-768-.jpg

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

Orbán Viktor évértékelő beszéd, 2018-as szófelhő

Címkék: évértékelő szófelhő Orbán Viktor

2018.02.19. 09:54 Éjszakai őrség


evertekelo-2018-szofelho.png

Szólj hozzá, klikk ide! 1 komment

Mi van a zsebünkben?

Címkék: okostelefon Android iPhone Mars Tesla SpaceX Elon Musk Falcon Heavy

2018.02.07. 15:04 Éjszakai őrség


A minap a floridai Kennedy Space Center kilövőállomásáról sikeresen elindult napjaink legerősebb rakétája, a Falcon Heavy.

Ez ugyebár nem is egy rakéta, hanem 27 egység, összecsomózva, rettenetes tolóerőt biztosítva. Nem a világ valaha volt legerősebb hajtóművéről van szó, ezt sokszor kihangsúlyozták, amerikai és orosz rakéta is van nagyobb, de hogy nincs most hozzá foghatóan gazdaságos egység, az biztos. Ezek ugyanis visszatérnek és olyan módon szállnak le, hogy az ember azt hinné, valamilyen filmes grafikát lát. Pedig nem: okos számítógépek vezérelte kisebb és nagyobb fúvókák úgy teszik le a csövet, mintha visszafelé játszanák le az indítást.

Ezt figyeld.

Van egy olyan felhasználói video, amiben sokkal brutálisabb a látvány, ott ugyanis felfogjuk azt a rettenetes sebességet, amivel a rakéták száguldanak a leszállóhely felé, majd begyújtják a fékező fúvókákat - nagy robaj is érkezik persze - és mintha megállnának a levegőben, szépen leereszkednek. Mintha csak helikopter volna. Felfoghatatlan. Íme.

Erről az jutott eszembe, hogy ma kb. mindannyiunknak olyan számítási kapacitású telefonja van a zsebében, ami nagyságrendekkel meghaladja azokét a számítógépekét, amelyek a holdraszállást segítették. Épp csak Facebook-ra használjuk. Meg Viber-re.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

Torrent, warez, LiveJasmin gov.hu címekkel?

Címkék: email cím személyes adat gov.hu privát cím Pastebin

2018.01.16. 19:38 Éjszakai őrség


A ma felröppent hír sok szakmai fórumon leverte a biztosítékot. Szűkebb körömben is jó páran kimentek a hajuk alól. Az ITcafe hírét követve 400+ gov.hu email címet találunk jelszóval együtt a Pastebin szövegmegosztó oldalon. Mondjuk nekem eléggé véleményes, hogy a Pastebin 1. számú szabálya ellenére ez a lista fenn van, ergo nem csak a feltöltő, de a gazda is nagy ívben lesajnálja a felhasználási szabályokat. :(

pb.png

Az, hogy gov.hu email cím egyáltalán bekerülhet egy akármilyen listába, égbekiáltó. Sosem gondoltam volna, hogy úgy kell ezt a kérdést elmagyarázni a köz- és államigazgatás mélyebb bugyraiban dolgozóknak, mintha ők is erősen egységsugarú internet felhasználók lennének.

  1. A gov.hu cím nem a tiéd.
  2. Megismétlem. A gov.hu cím nem a tiéd.
  3. Publikus internetes szolgáltatásra nem regisztrálunk gov.hu email címmel.
  4. Alternatív email címnek sem adjuk meg a gov.hu email címünket.
  5. Privát leveleket nem fogadunk gov.hu email címen.
  6. Privát leveleket nem írunk gov.hu email címről.
  7. Legalább két ingyenes email címet használjunk a gov.hu email cím mellett.
  8. Nem használunk internet- vagy telekom szolgáltató által adott email címet.
  9. A gov.hu cím nem a tiéd. Háromszor is elmondtam, remélem, bevésődött.

 

A 7-es pontot kicsit kifejtem. Úgy tűnik, kell. Privát levelezésre használjunk egy külön email címet, de akár állandóan ugyan azt, és akár saját névvel. Ez ugyanis megmarad, ha céget, hivatalt váltunk, vagy váltatnak velünk. Akkor is megmarad, ha internetszolgáltatót váltunk. Mindenféle egyéb regisztrációra (fórum, Disqus, Indapass, akármilyen nick név mellé) pedig tartsunk fenn egy olyat, amit bármikor eldobhatunk. Persze nem ez a cél, mert egy hosszú évek alatt felépített fórum profil elvesztése elég nagy fájdalommal tud járni. Szóval már itt is érződik, hogy elfér még egy cím a tarsolyban.

Warez oldalakra, szex chatre, torrent- és egyéb illegális oldalakra meg legalább olyan cím illendő, ami minimum a nevünket nem tartalmazza és a cím beállításai közt sem szerepel átirányítás még csak véletlenül sem a hivatali vagy az első számú ingyenes email címünkre.

Ha pedig azt hiszed, hogy ez itt fent paranoia, akkor elárulom neked, hogy ez még csak nem is súrolja annak a határát.

pbdump.png

*** UPDATE ***

Legalább a jelszavakat leszedték.

Szólj hozzá, klikk ide! 2 komment

Élménykülönítmény pénzügyek

Címkék: Élménykülönítmény Bátor Tábor Alapítvány

2017.10.14. 12:41 Éjszakai őrség


Ezt véletlenül fedeztem fel. Feltűnt az óriási érdeklődés a Bátor Tábor támogatási projekt iránt, így gondoltam, a jelenleg elérhető adatokat összesítem és összevetem azzal, amit a honlap magáról hirdet.

Jelenleg a következő támogatási érték olvasható a Bátor Tábor Alapítvány javára.

"Az Élménykülönítmény 2010 óta összesen 148 614 142 FT összeggel támogatta a Bátor Tábor Alapítványt."

batortabor-2017.png

A közösségi támogatásra zseniálisan ráépülő Élménykülönítmény kampány ma (2017. október 14.) a honlapon közzétett adatok szerint már 120 millió Ft feletti összegnél jár, ami egészen érdekes, összevetve azzal, hogy az elmúlt hét évben, nagyságrendben ugyan ennyit sikerült az alapítvány részére megszerezni.

Meglátjuk, mi lesz a kommunikáció a 2017-es év lezárásakor.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

BKK webshop, vissza a jövőbe

Címkék: ügyfélkapu online jegy BKK e-jegy online bérlet e-bérlet

2017.07.20. 13:37 Éjszakai őrség


A BKK vezér ki van bukva, hogy a webshop-ba mindenféle nevekkel regisztrálnak, stb. Tetszettek volna a rendszerhez Ügyfélkapu azonosítást rendelni, és minden rendben volna. A plain text jelszavakról meg most hadd ne essen több szó, mindegy, mit kommunikálnak, ez a fiaskó nem magyarázható.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

Google Maps az állam közelében

Címkék: MÁV Volán Google Maps RSOE Open Street Map

2017.06.20. 02:27 Éjszakai őrség


Régóta figyelem, de tényleg. Lassan azonban kezdi kiverni a biztosítékot az, hogy állami vállalatok, vagy a magyar államnak szolgáltató egyesületek fejlesztéseiben akár kényelmi, akár "parasztvakítási" szempontból core elemként jelenik meg a Google Maps.

Csak párat hadd említsek, a teljesség igénye nélkül.

Ismertem egy céget (Port), ahol anno fejvesztés terhe mellett még privát dolgokra sem volt engedélyezve a Google használata, azaz sem e-mail, sem cloud szolgáltatások nem voltak engedélyezve, amelyekből adatok szivároghattak ki. Nem tudom, ma mi a policy, régen volt ilyen is, tudom.

Ismerek több céget és alkalmazást, amelyik kifejezetten nem a Google Maps szolgáltatást használja épp annak speciális volta miatt, azaz van benne üzemeltetési és adatkezelési bizonytalanság is, ellenben az Open Street Map szolgáltatást építik be a megoldásukba.

Summa summarum, ha létezik nyílt alternatíva, akkor messze nem érthető, hogy akár csak a fenti listára tekintve is, egyes helyeken miért nem áldoznak a fejlesztésbe több energiát és használják ezeket a nyílt forrású, közösség által fejlesztett és karbantartott adatbázisokat.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!