Innen nézitek

Utolsó kommentek

Címkék

404 (3) abevjava (2) adatkezelés (3) adatvédelem (9) adobe (3) adóbevallás (3) adónaptár (2) adsense (2) adwords (2) analytics (2) Android (5) antivírus (2) apeh (6) apple (4) Apple (9) azonosítás (2) Baja Ferenc (12) bak (3) bank (5) bankkártya (2) banner (3) befektetés (3) broadcast (2) bug (2) bulvár (2) CIB (3) cib (2) citromail (2) csalás (2) CT (2) digitális (2) direkt marketing (5) DK (2) dm (3) DNS (3) domain (7) Dr Dedinszky Ferenc (2) e-kormányzat (6) edm (3) eDM (4) eGov (2) ekormányzat (2) Elektronikus Ügyintézés (2) email (6) emeltdíjas (2) error (3) Észak-Korea (2) évértékelő (8) évértékelő beszéd (2) Facebook (10) facebook (2) felhő (2) FIDESZ (2) firewall (2) fogyasztóvédelem (2) forgalom (2) forráskód (2) framework (2) freemail (3) giro (2) gmail (9) Goldenblog (2) Google (6) google (18) Google Adsense (2) Google Apps (3) Google Maps (2) Google Plus (2) gov.hu (2) Gyurcsány (2) hack (2) hacker (5) háttérkép (2) hellókarácsony (2) hiba (3) hírek (2) hírlevél (4) hitel (2) hitelkártya (3) html (2) IBM (3) Indapass (2) Index (2) informatikus (2) ingyenes (3) internet (5) iOS (3) iPad (3) ipad (5) iphone (2) iPhone (7) iPhone5 (2) iPhone 5 (2) iPhone hamisítvány (2) iszt (3) itbn (2) iTunes (3) jailbreak (2) java (2) jelszó (4) kamat (2) karbantartás (2) kereső (2) KIES (2) kocka (3) kód (2) kontár (2) Kopint-Datorg (3) kormányzati (2) kormányzati portál (13) közmű (2) központi rendszer (3) kr (3) leiratkozás (3) LinkedIn (2) logo (2) mac (3) magyarország (2) magyarország.hu (13) magyarorszag.hu (11) Magyar Nemzet (2) mailbox (5) marketing (7) marketingcommando (2) MÁV (2) medián (3) médiatörvény (2) microsoft (6) Microsoft (3) mobil (2) mobilnet (2) NAV (3) nCore (3) ndk (2) Nemzeti Digitális Közmű (5) Nyitrai Zsolt (2) offline spam (4) okostelefon (2) online marketing (3) online marketing tanácsadó (2) Oracle (2) Orbán Viktor (8) pályázat (2) pannon (2) pdf (2) pénz (2) php (2) portál (3) programozó (2) regisztráció (2) reklám (11) RIP (7) router (2) rss (2) rtl klub (2) sablon (4) Samsung (3) security (2) site builder (2) skin (2) sms (8) SMS (4) spam (19) Steve Jobs (3) stressz teszt (2) sün (2) symfony (2) szaunaparaszt (2) szavazás (2) szélessáv (2) személyes adatok (3) szerencsejáték (2) szerverfarm (2) szófelhő (11) támogatás (2) tartalomszolgáltatás (2) telenor (3) telepítés (2) template (2) teszt (2) theme (2) The New iPhone (2) torrent (5) tűzfal (5) tv2 (4) Twitter (2) twitter (2) ügyfélkapu (30) Ügyfélkapu (3) ügyfélkapu2 (2) unsubscribe (3) url rövidítő (2) válságkommunikáció (2) vers (2) vicc (6) vista (2) warez (2) webaudit (4) webdesign (2) webshop (2) wifi (2) wireless (2) Wordle (3) wordle (4) wordpress (2) Wordpress (2) yii (2) Youtube (4) zend (2) Címkefelhő

Automatikus adásvezérlés

Címkék: rádió broadcast NEO FM adásvezérlő radio autimation software

2012.08.08. 10:52 Éjszakai őrség


Jó nagy botrány van a NEO FM háza táján. Azt a kérdést tették fel nekem a minap, hogy ha mindenki felmondott, akkor mégis miért szól a rádió? Kompúter vezérli talán?

Nos, persze. Mégis mit gondoltál? Már a garázskapudat is az vezérli, miért pont egy rádiót ne az vezérelne. :) Egy rádió üzemeltetéséhez jó kis csomag szoftverre van szükség. Amivel a hallgató leginkább találkozik, illetve a munkáját érzékeli, az az úgynevezett adásvezérlő szoftver. Ezzel lehet sorba rendezni, időzíteni a lejátszandó zenéket, reklámokat, híreket - ha nem élőben nyomják a szpíkerek - és minden egyéb marhaságot. Nyilván támogatja a vezérlőt valami adatbázis, amiből kiszedegethetik kedvükre a zenéket mindenféle feltétel szerint: gyors, érzelmes, női előadó, 50 évnél idősebb zenész, szóval minden olyan paraméter alapján, amit egy szám mellé csak képesek letárolni. Mit gondolsz, mennyit burcsáznak azon, hogy filmzenei hétvégét állítsanak össze? Fejben van minden film minden zenéje? Egy nagy túrót. :) Csak beikszelik, hogy filmzene, vagy "original motion picture soundrack", és már dobálja is a nyilvántartó szoftver, mik is vannak a tarsolyban. És persze az is lehet, hogy csak simán beállítják a "hadd szóljon" feltételt és jön véletlenül minden, ami csak létezik a zenetárban. Max. kap egy "jogdíjmentes" szűrést, hogy amíg üresjárat van, addig se fogyasszon az adás sok pénzt. De ez már egy másik sztori, másik szoftver is társul hozzá.

Azt a trükköt is el tudták ezzel a szoftverrel követni, akár ki is találhattad, hogy este felvesznek két hírbeolvasást, majd hajnali egy órakor az egyiket, kettőkor a másikat, háromkor ismét az egyiket, négykor ismét a másikat adatták be a programmal. Hacsak nem vagy éjjeliőr, fel sem tűnt, hogy nem élő adást hallasz, hiszen különböző hírt hallottál két órán keresztül. Ha meg nem vagy éjszakás, és végig ugyanazt az adót hallgattad éjféltől reggel négy óráig, akkor azon kevesek egyike vagy, akinek feltűnhet a huncutság.

Próbából ma délelőtt hallgattam három fertályórát a NEO adásából. Több, mint gyanús. Egyrészt olyan zenék is mentek adásba, amiket egy itt dolgozó zenei szerkesztő az adó célcsoportjának ízlése miatt eddig messze elkerült. Másrészt ember nem szólalt meg, ha csak az MTI (?) híreinek beolvasását - szerintem előre felvett anyag - nem tekintjük élő humán közreműködésnek. Nade az adásvezérlő szoftvert épp ezért találták ki. Megjegyzem, az online sugárzás sem PC-n, sem okostelefonon nem elérhető. Sommás Facebook bejegyzés magyarázza a helyzetet.

"Tegnap a kollégáink felmondtak. Elbúcsúztak közös „gyermeküktől”, a NeoFM-től, de nem tudtak elbúcsúzni tőletek.

Arra kérünk benneteket, értsétek meg: nem azért hallgattak, nem azért hallgattunk, mert titkolózni akartunk. De a csapat egységesen döntött és minden előre kiszivárogtatott információ vagy egy esetleges búcsúadás ártott volna a kollégáknak. Akik közül van, aki 2, van, aki 4 hónapja nem kapott fizetést és sokan - éppúgy, mint jónéhányan közületek - a sárga csekkjeiket sem tudták már befizetni. Vannak részletek, amikkel nem akarunk untatni benneteket és vannak részletek, amikről – főleg a kollégák védelmében – nem beszélhetünk. Nem akarjuk őket ennél is nehezebb helyzetbe hozni

De tény: a rádiózás igazi csapatmunka és ha valaki(k) a háttérben feláll(nak), a mikrofon mögött dolgozók sem tudják végezni a munkájukat. Ez történt a Bumeránggal is. Higgyétek el, az a jövőkép, amit az elmúlt hetekben elénk tártak, sem nektek, sem nekünk nem volna szórakoztató… Márpedig mi nem szeretnénk olyan műsort készíteni reggelről-reggelre, ami „nyomokban Bumerángot tartalmaz”.

Mi Bumerángot akarunk csinálni. Elhallgattunk. Azt reméljük, ezzel a lépéssel esetleg felgyorsítottunk egy olyan folyamatot, melynek végén talán újra megszólalhatnak kedvenc műsoraitok, műsorvezetőitek - köztük a Bumeráng is.Valahol, valamilyen formában visszatérünk. És megígérjük: a bumerang.hu-n, itt a FaceBookon és a Google+-on mindenről folyamatosan értesítünk benneteket!"

Hát ennyit erről. Dobd be a Google-be azt, hogy "radio automation software" és seregestül árad feléd az ingyenes, és az egyszeri ember számára megfizethetetlen megoldása az adásvezérlés problémájának. Alább egy kép arról, kábé mit is látna István Dániel, ha ott ülne a stúdióban.

adasvezerlo.jpg

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eo.blog.hu/api/trackback/id/tr754701355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása