Innen nézitek

Utolsó kommentek

Címkék

404 (3) abevjava (2) adatkezelés (3) adatvédelem (9) adobe (3) adóbevallás (3) adónaptár (2) adsense (2) adwords (2) analytics (2) Android (5) antivírus (2) apeh (6) Apple (9) apple (4) azonosítás (2) Baja Ferenc (12) bak (3) bank (5) bankkártya (2) banner (3) befektetés (3) broadcast (2) bug (2) bulvár (2) cib (2) CIB (3) citromail (2) csalás (2) CT (2) digitális (2) direkt marketing (5) DK (2) dm (3) DNS (3) domain (7) Dr Dedinszky Ferenc (2) e-kormányzat (6) eDM (4) edm (3) eGov (2) ekormányzat (2) Elektronikus Ügyintézés (2) email (6) emeltdíjas (2) error (3) Észak-Korea (2) évértékelő (8) évértékelő beszéd (2) facebook (2) Facebook (10) felhő (2) FIDESZ (2) firewall (2) fogyasztóvédelem (2) forgalom (2) forráskód (2) framework (2) freemail (3) giro (2) gmail (9) Goldenblog (2) Google (6) google (18) Google Adsense (2) Google Apps (3) Google Maps (2) Google Plus (2) gov.hu (2) Gyurcsány (2) hack (2) hacker (5) háttérkép (2) hellókarácsony (2) hiba (3) hírek (2) hírlevél (4) hitel (2) hitelkártya (3) html (2) IBM (3) Indapass (2) Index (2) informatikus (2) ingyenes (3) internet (5) iOS (3) iPad (3) ipad (5) iPhone (7) iphone (2) iPhone5 (2) iPhone 5 (2) iPhone hamisítvány (2) iszt (3) itbn (2) iTunes (3) jailbreak (2) java (2) jelszó (4) kamat (2) karbantartás (2) kereső (2) KIES (2) kocka (3) kód (2) kontár (2) Kopint-Datorg (3) kormányzati (2) kormányzati portál (13) közmű (2) központi rendszer (3) kr (3) leiratkozás (3) LinkedIn (2) logo (2) mac (3) magyarország (2) magyarorszag.hu (11) magyarország.hu (13) Magyar Nemzet (2) mailbox (5) marketing (7) marketingcommando (2) MÁV (2) medián (3) médiatörvény (2) Microsoft (3) microsoft (6) mobil (2) mobilnet (2) NAV (3) nCore (3) ndk (2) Nemzeti Digitális Közmű (5) Nyitrai Zsolt (2) offline spam (4) okostelefon (2) online marketing (3) online marketing tanácsadó (2) Oracle (2) Orbán Viktor (8) pályázat (2) pannon (2) pdf (2) pénz (2) php (2) portál (3) programozó (2) regisztráció (2) reklám (11) RIP (7) router (2) rss (2) rtl klub (2) sablon (4) Samsung (3) security (2) site builder (2) skin (2) sms (8) SMS (4) spam (19) Steve Jobs (3) stressz teszt (2) sün (2) symfony (2) szaunaparaszt (2) szavazás (2) szélessáv (2) személyes adatok (3) szerencsejáték (2) szerverfarm (2) szófelhő (11) támogatás (2) tartalomszolgáltatás (2) telenor (3) telepítés (2) template (2) teszt (2) theme (2) The New iPhone (2) torrent (5) tűzfal (5) tv2 (4) twitter (2) Twitter (2) Ügyfélkapu (3) ügyfélkapu (30) ügyfélkapu2 (2) unsubscribe (3) url rövidítő (2) válságkommunikáció (2) vers (2) vicc (6) vista (2) warez (2) webaudit (4) webdesign (2) webshop (2) wifi (2) wireless (2) wordle (4) Wordle (3) wordpress (2) Wordpress (2) yii (2) Youtube (4) zend (2) Címkefelhő

A 2018-as választás margójára

Címkék: kétharmad 2/3 Jobbik LMP FIDESZ DK Momentum MSzP Soros Parlament Simicska Kétfarkú Választás 2018

2018.04.09. 11:35 Éjszakai őrség


Hát ez is megvolt. Mondanám, hogy utólag mindenki okos, de vérforralóan nem az senki. A reggeli lapok tele vannak ön- és nemzetsajnáló nyilatkozatokkal, olyan mély elemzésekkel, hogy levegőt sem kap az ember, ha belemerül. Ha valaki az egy-két hosszabb bekezdésből álló hozzászólásokat az ellenzéki médiumokból kimazsolázgatná, akár politológiai szakdolgozatot is tudna belőlük írni. Csak közben agyfaszt ne kapjon tőlük.

Mondhatnád, hogy utólag okoskodom én is, de amiket röviden most leírok, már jóval a választások előtt is elbeszéltem bizonyos körökben. Jelesül azt, hogy okoskodni, szövegelni, kampányolni félvállról, kis médiával, bízva a tömegek józan eszében (WTF?) nem fog vezetni sehova.

Simán látszik, hogy ma a választók nagyobb része szavazott a regnáló rendszer ellen, mint mellette, csak a választási rendszer az, ami a 2/3-od előidézte. Ez van, ma ez a törvény. Meg lehet változtatni, de ahhoz előbb meg kell nyerni egy szavazást. Megnyerni pedig kampánnyal, propagandával, médiával lehet, elfelejtette mindenki. Ehhez pedig pénz kell. Soros bácsi, ha nagyon akart volna itt változtatást, adott volna. Lajos bácsi szintén adott volna, ha nagyon akart volna. Van az a pénz, amivel hangos lehet a kampány, van az a pénz, amiért vásárolható média és nem csak felületileg, hanem önmagában is. Egyszerűen a pénzt adókkal kell megegyezni, hogy mit kapnak majd a pénzükért. Így volt ez tegnap előtt és tegnap is, ma is így van és holnap is így lesz. Mocsok egy dolog a politika, de a fejüket nem kellene a homokba dugniuk azoknak, akik ezen változtatni akarnak. Jól csinálta a Fidesz, amit csinált? Hát persze. Baromi jól csinálta. A hatalmat akarni kell, megszerezni is, megtartani is. Ha van hozzá eszköz, megragadni és alkalmazni, ha nincs, kreálni. Olyan egyszerű, mint a faék.

A politikához sem nagyon kell más, mint a háborúhoz. Csak míg ez utóbbiban csapatokat kell a fronton mozgatni, a politikában a célokat vizionáló eszméket kell mozgatni addig, míg bele nem szédül a nép. Az egységsugarú nép. Az átlag 100-as IQ-val bíró nép. Nem a tanárokat kell hétről-hétre meggyőzni, nem az egészségügyi dolgozókat, nem az egyetemi fiatalságot, nekik elég egyszer, ha elmondja valaki az érveit, megértik, pont. De nem ők a tömeg. Nem ők a nyáj. A nyáj a vidék, a nyáj az otthon tévéző nyugdíjasok, a nyáj az alulképzett, de akár a képzett, csak rosszul megfizetett melósok, a munkanélküliek, a közszféra napszámosai. A maradék ötmillió ember. Nekik értelmesen is lehet beszélni, de egyszerűbb zsorválni.

A választás sem más, mint az alap marketing próbája, ugye... Azaz fogalmazz meg három üzenetet, és azt szajkózd megállás nélkül. Az egyik ebből át fog menni. Nem kérdés, mondás. Át fog menni. Ha most visszaemlékszel a kampányra, ellenzéki oldalról megvan a három, agyonszajkózott üzenet? De legalább egy? A "kormányváltás", félreértés ne essék, az nem üzenet. Az nem hívja fel a figyelmedet a problémára és nem ajánl megoldást. Kormányoldalról megvan a három üzenet? Akkor most már érted?

Szabad itt sértődőset játszani, nem tudni gratulálni a Fidesznek, de kétségtelen, hogy ezt, jobban mondva, ezt is, baromi jól csinálták. Hibátlanul. Kotta nélkül. Ha kampányom lenne, én sem csinálnám máshogy.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eo.blog.hu/api/trackback/id/tr5013820140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása