Innen nézitek

Utolsó kommentek

Címkék

404 (3) abevjava (2) adatkezelés (3) adatvédelem (9) adobe (3) adóbevallás (3) adónaptár (2) adsense (2) adwords (2) analytics (2) Android (5) antivírus (2) apeh (6) apple (4) Apple (9) azonosítás (2) Baja Ferenc (12) bak (3) bank (5) bankkártya (2) banner (3) befektetés (3) broadcast (2) bug (2) bulvár (2) CIB (3) cib (2) citromail (2) csalás (2) CT (2) digitális (2) direkt marketing (5) DK (2) dm (3) DNS (3) domain (7) Dr Dedinszky Ferenc (2) e-kormányzat (6) edm (3) eDM (4) eGov (2) ekormányzat (2) Elektronikus Ügyintézés (2) email (6) emeltdíjas (2) error (3) Észak-Korea (2) évértékelő (8) évértékelő beszéd (2) facebook (2) Facebook (10) felhő (2) FIDESZ (2) firewall (2) fogyasztóvédelem (2) forgalom (2) forráskód (2) framework (2) freemail (3) giro (2) gmail (9) Goldenblog (2) google (18) Google (6) Google Adsense (2) Google Apps (3) Google Maps (2) Google Plus (2) gov.hu (2) Gyurcsány (2) hack (2) hacker (5) háttérkép (2) hellókarácsony (2) hiba (3) hírek (2) hírlevél (4) hitel (2) hitelkártya (3) html (2) IBM (3) Indapass (2) Index (2) informatikus (2) ingyenes (3) internet (5) iOS (3) ipad (5) iPad (3) iphone (2) iPhone (7) iPhone5 (2) iPhone 5 (2) iPhone hamisítvány (2) iszt (3) itbn (2) iTunes (3) jailbreak (2) java (2) jelszó (4) kamat (2) karbantartás (2) kereső (2) KIES (2) kocka (3) kód (2) kontár (2) Kopint-Datorg (3) kormányzati (2) kormányzati portál (13) közmű (2) központi rendszer (3) kr (3) leiratkozás (3) LinkedIn (2) logo (2) mac (3) magyarország (2) magyarország.hu (13) magyarorszag.hu (11) Magyar Nemzet (2) mailbox (5) marketing (7) marketingcommando (2) MÁV (2) medián (3) médiatörvény (2) Microsoft (3) microsoft (6) mobil (2) mobilnet (2) NAV (3) nCore (3) ndk (2) Nemzeti Digitális Közmű (5) Nyitrai Zsolt (2) offline spam (4) okostelefon (2) online marketing (3) online marketing tanácsadó (2) Oracle (2) Orbán Viktor (8) pályázat (2) pannon (2) pdf (2) pénz (2) php (2) portál (3) programozó (2) regisztráció (2) reklám (11) RIP (7) router (2) rss (2) rtl klub (2) sablon (4) Samsung (3) security (2) site builder (2) skin (2) SMS (4) sms (8) spam (19) Steve Jobs (3) stressz teszt (2) sün (2) symfony (2) szaunaparaszt (2) szavazás (2) szélessáv (2) személyes adatok (3) szerencsejáték (2) szerverfarm (2) szófelhő (11) támogatás (2) tartalomszolgáltatás (2) telenor (3) telepítés (2) template (2) teszt (2) theme (2) The New iPhone (2) torrent (5) tűzfal (5) tv2 (4) twitter (2) Twitter (2) ügyfélkapu (30) Ügyfélkapu (3) ügyfélkapu2 (2) unsubscribe (3) url rövidítő (2) válságkommunikáció (2) vers (2) vicc (6) vista (2) warez (2) webaudit (4) webdesign (2) webshop (2) wifi (2) wireless (2) Wordle (3) wordle (4) Wordpress (2) wordpress (2) yii (2) Youtube (4) zend (2) Címkefelhő

A személyi kultusz XXI.sz.-i formája

Címkék: marketing adatvédelem személyi kultusz marketingcommando Észak-Korea Wolf Gábor marketingexpo

2014.10.15. 20:59 Éjszakai őrség


Ez mailben jött, de nem hiszem, hogy valódi a feladó, az ugyanis wolfgabor@monnyon.le. :) De legalább kreatív a cím.

A leírtak olyan korlátozásokat, szabályokat, kinyilatkoztatásokat tartalmaznak egy konferencia honlapján olvasható adatvédelmi dokumentációban, illetve egy házirend nevű iratban, ami indokolttá tette azt, hogy a poszt címét ne az írásból emeljem át, az egyébként ettől is erősebb volt, Észak-Koreai utalással.

Több hivatkozott doksi is van az anyagban, így azokat lementettem az utókornak, mert hát ugye ki tudja, mikor lesznek majd ápdételve. A poszt végére betettem őket, a "nemisúgyvolt" kérdéseket ezzel kikerülve. És most jöjjön a "vendégposzt". Előtte egy screenshot, ezt is hivatkozzák, tényleg így néz ki.

 

expo-1.png

  

"

Ma kimentem a hajam alól. Egyébként is nagyon ki vagyok már bukva úgy általában ezekre a folyton vigyorgó, übersikeres porszívóügynökökre, akik tévedhetetlen KKV marketing guruknak tekintik magukat. Azt figyeltem meg - többek között - hogy az elmúlt pár évben már-már a személyi kultuszig fejlesztették az üzleti kapcsolatrendszerüket, egyesekkel pedig lassan szakmabeliek sem cserélnek véleményt publikusan, mert okos reakciók helyett ostoba sértődésekkel nincs kedve küzdeni senkinek sem.

Marketing konferencia lesz, nem az első, és biztosan nem az utolsó. Belefutottam a hirdetésébe, és szemet szúrt pár dolog. Ezeken mérgelődve alaposabban is megnéztem, hogy mik a szabályok, apróbetűs részek... Egészen elképesztő, amiket láttam, de az még inkább elképesztő, hogy ezeket valakik kitalálták és komolyan is gondolják.

Az esemény honlapja a www.marketingexpo.hu. Ezt muszáj volt megnevezni, mert így mindenki maga is láthatja a kifogásolt dolgokat. Azt most hagyjuk, hogy a honlap pilótás kreatívja úgy béna, ahogy van, a marketing nyilván eladja a konferenciát kábé 20 ropiért, és pont ez a lényeg.

Érdemesebb az adatvédelmi és egyéb szabályokkal az időt eltölteni, ezek okozzák a fejfájást.

Az ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT c. oldal egy "Adatvédelmi nyilatkozat" linkről nyílik. Első pontjában mindjárt olvashatatlan az, hogy melyik honlapra vonatkozik a szabályzat. Értem én, hogy rá lehet kattintani, meg ha csak fölé viszem az egeret, akkor a státusz sorban megjelenik a honlap linkje, de ezt biztosan nem így kellett volna formázni. A hiba más helyen is előfordul ugyan ebben a doksiban, ami úgy általában egy tipográfiai csőd. Biztos a sok kopipészt miatt.

A dokumentumban azt írják, hogy "az érintettel (a továbbiakban: felhasználó) az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező". Hát ez a tájékoztatás erre a dokumentumra hivatkozva nincs meg. A regisztrációs űrlap alján egy "A regisztrációval elfogadom a Marketing Expo házirendjét" című engedélyező boxot kell bekapcsolni, amiben ugyan van utalás az Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatra, de ebből a dokumentumból ezt nem lehet megnézni. Erre a házirendre még visszatérek, a komenista szabályok ugyanis innen érkeztek.

Apróság ugyan, de ha már kritikát fogalmazok meg, akkor grammarnácizok is. Ha egyszer azt írták, hogy az érintett a továbbiakban felhasználó, akkor mindjárt a következő bekezdés elején miért megint úgy kezdik, hogy "Az érintettet...". De ettől még akár boldog is lehetnék. Kedvenc állítmány nélküli mondataim a következők: "Az Infotv. 6. § (1) bekezdése szerint továbbá az érintettet arról is tájékoztatni, hogy" illetve "Személyes adatokat harmadik személynek vagy hatóságok számára kizárólag a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kivéve, ha törvény ettől eltérően nem rendelkezik." A kedvenc mondatkezdésem pedig ez: "Azonban amennyiben az érintettek személyes tájékoztatása lehetetlen". Itt már röhögtem. Kínomban.

De menjünk komolyabb támékra. Az első mélyütés itt van. "A fentiekben előrebocsátott tájékoztatás alapján kérjük, gondosan olvassa el az alábbi Szabályzatot azzal, hogy felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a Szolgáltató a vonatkozó jogszabályokra figyelemmel egyoldalúan jogosult adatkezelési elvei módosítására. A módosított adatkezelési elvek a honlapra történő feltöltéssel válnak hatályossá." Hát ez nem így működik. Ha ugyanis megváltoztatják azokat a szabályokat, amik mentén az adataimat kezelik, arról engem értesíteni kell. És ameddig nem fogadom el az új szabályozást, addig az nem érvényes rám nézve. Ha pedig végképp nem fogadom el, akkor az adataim kezelésének meg kell szűnnie. Pont.

A második mélyütés ez: "Bármikor indokolás és korlátozás nélkül ingyenesen kérheti adatai módosítását, továbbá azok Szolgáltató adatbázisából való törlését az alábbi elérhetőségeken:
- pos tai úto n a k öve tk ező c í m r e k üldv e: S zo lg ált ató Bt. 1121 Budapest, Ö r dö gs zik la k öz 6."
Olvasni se nagyon kényelmes, de ami a legdurvább, hogy a Szolgáltató Bt. NEM LÉTEZIK a hatályos cégjegyzékben.

Ha már lúd, akkor legyen kövér. "A személyes adatot törölni kell, ha a) kezelése jogellenes;
... e) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte." Csak annyi a kérdésem, hogy milyen hatóság?

Még egy lúdasmatyizás: "A felhasználó továbbá jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el." Háááát, a "Továbbá" jogok az vajon mi? A bíróság meg eljár soron kívül, mi? Muhaha.

Harmadik mélyütés: "Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelés nyilvántartási szám beszerzése folyamatban van." És mi történt az elmúlt öt évben?

Ez után a hosszú bevezető után térjünk ki a felháborodást okozó irományra. Megjegyzem, már abban sem vagyok biztos, hogy ezt a kritikát megírhatom, hátha kiolvasható a szabályzatból, hogy még csak kritikával sem élhetek. :/ Ezek már nem mélyütések lesznek, hanem a szabad véleménynyilvánítás és még más egyéb dolgok ékei. ÉK, vágod, Észak-Korea. Hogy én is kreatív legyek.

Első ÉK: "jelentkezéseddel elfogadod a Rendezvény teljes időtartamára szóló, illetőleg a jegyelővásárlás időszakára vonatkozó alábbi házirendet". Szóval még bőven nem vagyok ott és máris miheztartás van.

Második ÉK: "Az előadások alatt a konferenciateremben a mobiltelefonokat és egyéb elektronikai eszközöket lenémítva, laptopokat csak a konferenciaterem erre kijelölt ülőhelyeinél (hátsó sorokban) lehet használni. Amennyiben valamely eszköz zavarja az előadást a Szervező felszólítja a Résztvevőt az eszköz kikapcsolására és a zavaró tevékenység abbahagyására. Amennyiben a Résztvevő a Szervező felszólítására sem hagy fel a hivatkozott eszközök rendezvény alatti használatával és/vagy a zavaró tevékenység végzésével a Szervező és a biztonsági szolgálat munkatársai felszólíthatják az érintett Résztvevőt a rendezvényterem elhagyására. A Szervező kérésére a biztonsági szolgálat munkatársai felszólítás után kivezetik a rendezvényt zavaró személyt (személyeket), szükség esetén rendőri intézkedést kezdeményez." Wazz, akkor ha az ölemben lévő laptopomat használom, és jön a szekus, akkor simán kitoloncol? Vagy ezt most hogy az anyámba értsem?

Harmadik ÉK: engem bárkikor levideózhatnak, lefotózhatnak, én azonban csak az előadás szünetében fotózhatok, ha ugyan lesz valaki, akit érdemes, saját video- és hangfelvétel tilos. E két utóbbit akár még meg is érthetem, de hogy az előadóról ne készíthessek egy fotót, mondjuk egy szelfit, az már elég paranoid. Azt meg nem is értem, hogy ha nem készíthetek felvételeket, akkor ez a mondat minek van benne a házirendben? "A Résztvevő az általa készített kép- és hangfelvételt nem értékesítheti." A konferencia termen kívüli "Kivetítő teremben" sem készíthetek fényképeket, videókat. Itt mondjuk rólam sem készül semmilyen elektronikus lenyomat. Erre megint mit mondjak?

Negyedik ÉK: "a Rendezvény helyszín parkolójában a promóciós anyagok elhelyezése és terjesztése szigorúan tilos". Azt gondolom, hogy ezt nem lehet megtiltani. A parkoló nem az övék, bár ahogy ezt a szervezést elnézem, elképzelhető, hogy a parkoló tulajdonosával olyan szerződést kötöttek, amelyben kitérnek arra, hogy a rendezvény idejére lemondanak a parkolóban kihelyezhető promóciós ajánlatok elhelyezésének felügyeletéről. De nem. Ezt biztosan kihagyták, még leírni sem volt egyszerű. Egyébként később ezt írják: "A Rendezvény helyszínén működő parkolóban a Szervező őrzést nem biztosít, annak felügyelete és működtetése ellenérték fejében a Rendezvény helyszínének üzemeltetője jogkörébe tartozik." Hát akkor ez is pipa.

Ötödik ÉK: "A Rendezvény egész területén a Szervező előzetes írásbeli engedélye hiányában tilos bármiféle gazdasági, kereskedelmi vagy reklámtevékenység folytatása." Korábban azonban ezt írták mézesmadzagként a belépő áráról: "teljes egészében levásárolható a kiállítóknál, azaz gyakorlatilag ingyen jössz e". Melyik az igaz?

Hatodik ÉK: "Szervező jogosult jogainak érvényesítése végett a megfelelő jogi eljárást kezdeményezni a Résztvevővel szemben, amely során követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését, továbbá a Szervező által szervezésre kerülő jövőbeni Rendezvényeken való részvételtől eltiltani." Esetleg a közügyektől nem akarnak eltiltani?

Ez csak egy kis színes. Talán te érted. Én nem. "A regisztrációddal elfogadod, hogy a Marketing Expo Szervezője elutasíthatja a jelentkezésedet, amennyiben az üzleti vagy versenyérdeket sért."

Frankó a garancia is. A rendezvény 9:00-19:00-ig tart. Ezt figyeld! "Mint mindig, most is 100% megelégedettségi garanciát vállalunk a munkánkra. Amennyiben nem vagy elégedett a Rendezvény tartalmával, és ezt legkésőbb 2014. október 16-án 13:00-ig jelzed, valamint a belépéskor kapott kuponokat hiánytalanul leadod a Regisztráción dolgozó kollégáinknak, úgy a megfelelő adminisztrációs feladatok ellátása után a belépőd díját legkésőbb 2014. október 21-ig számodra visszautaljuk." Akárhogy is nézem, nekem nem jön ki 40%-nál magasabb garancia. :P

Ha kis vidéki újság vagy, esetleg egy marketing blogger, megeshet, hogy be sem juthatsz sajtói mivoltodban. "A KKV Marketing Expo a sajtó számára nyitott, de regisztrációhoz kötött: ... A regisztrációk elfogadása a regisztráció sorrendje és a képviselt médium relevanciája alapján történik." Az RTL Klub elég lenne mi? Ők szólnak a KKV-khez rendesen, a fél ország kényszer-kisvállalkozó.

A biztonság lábán is lyukas a zokni, de nagyon. "Tájékoztatunk, hogy adataidat biztonságos szerveren, titkosítva tároljuk, és cégen belül is korlátozott, hogy ki férhet hozzá az adataidhoz." Ehhez képest egy nyamvadt SSL-t sem telepítettek a szerverre, azaz az összes személyes adatom titkosítás nélkül vándorol el hozzájuk a nyílt interneten, ahol aztán már kódolhatják akárhogy. De valamit azért megéreztek ebből, mert korábban meg azt írták, hogy: "Mindazonáltal kérjük vegye figyelembe, hogy az interneten keresztül továbbított információk biztonsága teljes körűen nem biztosítható." Akkor most már végleg nem értem. Magukat biztonságos vagy nem biztonságosnak tartják? A tényeket tudjuk, de a véleményük érdekelne. Nem.

Wolf Gábor meg monnyonle!

"

Hát ennyi. Nem egyszerű, valóban. Említettem, hogy lementettem az eredeti doksikat. Sorolom.

Lehetne sommás extra véleményem a dologról, de ez most tényleg kiütötte a biztosítékot, és nem csak nálam, több kollégámnál is, úgyhogy ezt most így hagyjuk. Lehet beleszólni pro és kontra is.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eo.blog.hu/api/trackback/id/tr126795293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása