Innen nézitek

Utolsó kommentek

Címkék

404 (3) abevjava (2) adatkezelés (3) adatvédelem (9) adobe (3) adóbevallás (3) adónaptár (2) adsense (2) adwords (2) analytics (2) Android (5) antivírus (2) apeh (6) apple (4) Apple (9) azonosítás (2) Baja Ferenc (12) bak (3) bank (5) bankkártya (2) banner (3) befektetés (3) broadcast (2) bug (2) bulvár (2) CIB (3) cib (2) citromail (2) csalás (2) CT (2) digitális (2) direkt marketing (5) DK (2) dm (3) DNS (3) domain (7) Dr Dedinszky Ferenc (2) e-kormányzat (6) edm (3) eDM (4) eGov (2) ekormányzat (2) Elektronikus Ügyintézés (2) email (6) emeltdíjas (2) error (3) Észak-Korea (2) évértékelő (8) évértékelő beszéd (2) Facebook (10) facebook (2) felhő (2) FIDESZ (2) firewall (2) fogyasztóvédelem (2) forgalom (2) forráskód (2) framework (2) freemail (3) giro (2) gmail (9) Goldenblog (2) Google (6) google (18) Google Adsense (2) Google Apps (3) Google Maps (2) Google Plus (2) gov.hu (2) Gyurcsány (2) hack (2) hacker (5) háttérkép (2) hellókarácsony (2) hiba (3) hírek (2) hírlevél (4) hitel (2) hitelkártya (3) html (2) IBM (3) Indapass (2) Index (2) informatikus (2) ingyenes (3) internet (5) iOS (3) iPad (3) ipad (5) iPhone (7) iphone (2) iPhone5 (2) iPhone 5 (2) iPhone hamisítvány (2) iszt (3) itbn (2) iTunes (3) jailbreak (2) java (2) jelszó (4) kamat (2) karbantartás (2) kereső (2) KIES (2) kocka (3) kód (2) kontár (2) Kopint-Datorg (3) kormányzati (2) kormányzati portál (13) közmű (2) központi rendszer (3) kr (3) leiratkozás (3) LinkedIn (2) logo (2) mac (3) magyarország (2) magyarország.hu (13) magyarorszag.hu (11) Magyar Nemzet (2) mailbox (5) marketing (7) marketingcommando (2) MÁV (2) medián (3) médiatörvény (2) microsoft (6) Microsoft (3) mobil (2) mobilnet (2) NAV (3) nCore (3) ndk (2) Nemzeti Digitális Közmű (5) Nyitrai Zsolt (2) offline spam (4) okostelefon (2) online marketing (3) online marketing tanácsadó (2) Oracle (2) Orbán Viktor (8) pályázat (2) pannon (2) pdf (2) pénz (2) php (2) portál (3) programozó (2) regisztráció (2) reklám (11) RIP (7) router (2) rss (2) rtl klub (2) sablon (4) Samsung (3) security (2) site builder (2) skin (2) sms (8) SMS (4) spam (19) Steve Jobs (3) stressz teszt (2) sün (2) symfony (2) szaunaparaszt (2) szavazás (2) szélessáv (2) személyes adatok (3) szerencsejáték (2) szerverfarm (2) szófelhő (11) támogatás (2) tartalomszolgáltatás (2) telenor (3) telepítés (2) template (2) teszt (2) theme (2) The New iPhone (2) torrent (5) tűzfal (5) tv2 (4) Twitter (2) twitter (2) ügyfélkapu (30) Ügyfélkapu (3) ügyfélkapu2 (2) unsubscribe (3) url rövidítő (2) válságkommunikáció (2) vers (2) vicc (6) vista (2) warez (2) webaudit (4) webdesign (2) webshop (2) wifi (2) wireless (2) Wordle (3) wordle (4) wordpress (2) Wordpress (2) yii (2) Youtube (4) zend (2) Címkefelhő

A Microsoft megelőző csapást mér a Google-re?

Címkék: microsoft google windows 7 chrome os

2009.07.12. 15:09 Éjszakai őrség


Jönni fog az ingyenes Google operációs rendszer, a Chrome OS. Ez már faktum, Larry és Sergey csak úgy nem jelentgetnek be ilyen horderejű dolgokat minden alap nélkül. Úgy vagyok én ezzel, hogy inkább elhiszem, mint nem. Emlékeimben ugyanis még eléggé friss az az élmény, amikor egy nagy titkok tudójával a 200 MHz-es "bika" gépünket otthagyva, meló után, az 1 GHz-es processzorokat vízionáltuk, illetve én, ő meg csak somolygott, majd két pohár törkölyt lenyelve azt mondta: "tesókám, már léteznek a 3 GHz-esek is, csak egyelőre a sereg használja őket". Akkor nem hittem neki, pedig kellett volna. Hol is tartunk ma a polgári felhasználásban?

Szóval jön a Google OS. És ő nem csak úgy jön ám, hogy "Ecce OS", hanem a) ingyen jön, b) eleve mellette lesznek a Google egyéb böngészős megoldásai is, amik ugyebár ab ovo ingyenesek. Na, innentől a henger megállíthatatlan lesz, ebben most nem fogok hitetlenkedni, egyetlen kérdésem marad csak: mennyit fog tarolni. Merthogy fog, az megintcsak faktum. Nem is kell neki nagy marketing, mert a Google brand image olyan erős, hogy a Chrome OS különösebb erőlködés nélkül fog berobbanni a köztudatba, lásd a Chrome böngésző piacra lépését. És tartsuk csak erősen szem előtt azt is, hogy a Google brand szeretve ismert, míg a Microsoft inkább fizetve. Teljesen más így bemutatni valami újat.

google_vs_microsoft.jpg

Nos, mi történik most Billék házatáján? Hát július 13-án kijön a Windows 7 7300-as build-je, ami egyben az RTM is lesz (Release to manufacturing), a srácok meg elmennek Windows 8-at fejleszteni. (A magyar verzió is itt lesz bőven Mikulás előtt, a mai ismeretek szerint október 31-től.)

Nade akkor is mi van?! Kijött, oszt jól van. Megvehetem, ha akarom. Vagy a régi rendszeremről olcsóbban átállhatok az újra. Hááát... Ismerek olyan céget, amelyik pl. kihagyta az egyik Windows OS frissítést, mert egyszerűen olyan sok pénzbe, erőforrásba került az átállás, ami nem érte meg a nem igazán érzékelhető plusz hozomány szempontjából. Mi motiválhatna akkor sok tízmillió felhasználót a váltásra? Hát a pénz! Szép a cucc, bizonyos szempontból egyszerűnek is mondhatjuk, elég csak arra gondolnunk, hogy lassan általános iskolások is telepítik, reméljük, stabilabb is lesz, mint a legutóbbi programjuk (Vista), de ettől még nem feltétlenül fogják kidobi a szépen behangolt, jól ketyegő rendszereiket. Igen, attól már beindulna sok ember fantáziája, ha legalizálhatná a mai alapszoftverét és átállhatna az ingyenes Windows 7 rendszerre. Miért? Mert nem kell nagyon nagy újdonságokat tanulnia, Pisti a szomszédból - mert neki minden megvan - ezt is fel tudja majd telepíteni, a BSA is elmehet ezügyben a sunyiba, lehetne még a motivációkat sorolni.

Szóval nyerő elővágást javasolnék Billéknek, mint ahogy tette azt dr. Fuchs Jenő az 1908-as londoni olimpián a kard döntőben. A Windows 7 ugyanis most stabilabb állapotban van, mint a rivális újonc. Ő gyakorlatilag már kész termék, van még kb. 6 hónapja, hogy stabilizálja a piacát, aztán kíméletlenül jön a Google gőzhenger.

Ha már a vívó szlenget sikerült becsempésznem, egy közbevágást hadd illesszek ide be. Csak azért, hogy cifrázzam egy kicsit a képet. Egy érdekes dologra felhívnám a figyelmet. A Microsoftot nem kell feltétlenül minden platformon temetni. Elég, ha csak vetünk egy pillantást a Hotmail és a Gmail trendvonalaira. A redmondi csapat a mail szolgáltatás területén meglehetősen stabil pozíciót tudott megtartani, sőt, erősíteni is. Pedig ez ingyen van, sőt, ha nem volna jól megcsinálva, a felhasználók már mind Gmail-esek vagy Yahoo-sok lennének. Szóval az MS háza táján is tudnak jókat csinálni.

gmail-hotmail-trends.JPG

(A képre kattintva jelmagyarázattal felvértezett oldalra visszük nyájas olvasóinkat.)

És most visszatérve az eredeti gondolatmenethez... Ha volt a pénzügyi stratégáknak, a marketingeseknek, meg persze a kontrollereknek elég vér a pucájukban, akkor ezek együttvéve azt javasolták a board-nak, hogy itt az idő, fogjuk ki a szelet a két kiscsávó vitorlájából, és b.....nk oda, mint ahogy Tibor szokott. Meglátjuk.

A poszt ötletért köszönet jár, ő tudja, kinek.

*A bejegyzés korábban megjelent a Kockablog-ban.

Szólj hozzá, klikk ide! Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eo.blog.hu/api/trackback/id/tr864726420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása